Java ME: problém s HttpConnection – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java ME: problém s HttpConnection – Java – Fórum – Programujte.comJava ME: problém s HttpConnection – Java – Fórum – Programujte.com

 

27. 1. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
snažím se jakožto začátečník implementovat xml parser do své JavaME aplikace na učení slovíček, ale narazil jsem na zvláštní problém při načítání souboru na cestě v proměnné path, kterou mi předal midlet FileBrowser.

// File load

HttpConnection httpConnection = null;
httpConnection = (HttpConnection)Connector.open(path);
KXmlParser parser = new KXmlParser();
parser.setInput(new InputStreamReader(httpConnection.openInputStream()));
//...
} catch (ClassCastException ex) {
ex.printStackTrace();
throw new IllegalArgumentException("Not an HTTP URL"); // Ošetření, které jsem našel na http://java.sun.com/javame/reference/apis/jsr118/javax/microedition/io/HttpConnection.html
}


Zavolání příkazu Connector.open(path) mi háže výjimku
java.lang.ClassCastException

Uncaught exception java/lang/IllegalArgumentException: Not an HTTP URL.


Opravdu nevím, čím to je, každopádně to dost brzdí programování parseru. Celý zdrojový kód najdete na http://code.google.com/p/mobilewordquiz/source/browse/trunk/src/kvtml2File.java#46 - v revizi 4 je problémovým řádkem řádek 46.

Zbytku parseru si prosím nevšímejte, je to dost raná verze:D
Předem díky za pomoc,
Hýroumen

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 1. 2010   #2
-
0
-

A to URL, co předáváš jako parametr při volání příkazu Connector.open(path), by nebylo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
28. 1. 2010   #3
-
0
-

Cesta k souboru je předávána jako string file:///My root/example.xml. Zkoušel jsem odstranit první lomeno, ale pak to píše něco ve smyslu, že je špatně zadaný root adresář.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 1. 2010   #4
-
0
-

No ... tak zkus prohledat dokumentaci, jestli to vůbec jde. Jestli to náhodou nepodporuje jenom HTTP (čemuž by nasvědčovala ta hláška).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
30. 1. 2010   #5
-
0
-

Díky za nakopnutí, nějak mi nedošlo, že file:// není formát adresy HTTP. Se soubory se manipuluje přes třídu FileConnection místo HttpConnection :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý