Ukol do skoly:( – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukol do skoly:( – Pascal – Fórum – Programujte.comUkol do skoly:( – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Martina0
Duch
20. 10. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, mame takovej ukol do skoly v Pascalu, ale ja jsem na pc antitalent takze si stim nejak nevim rady:) Mame vytvorit program, po tom co ho nejakej uzivatel zapne, tak pise ruzny cisla, az napise nulu, tak mu program rekne, ktere cislo bylo nejvetsi a ktere nejmensi. Poradite mi s tim nekdo? Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 10. 2006   #2
-
0
-

Zhruba bych to viděl takhle:

program cisla;
uses crt;
var A,B,C : Integer;

begin

randomize;

repeat
a:=random(30000); {sem si das max velikost cisla ye kterzch chces vzbirat}

if A>B then B:=A;
if A<C thene C:A;

until A=0;

writeLN('Nejmensi cislo bylo:',B);
writeLN(Nejvetsi:'C);

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 10. 2006   #3
-
0
-

ja som to pochopil tak ze ucitel bude zadavat cisla... tak tu mas este jeden zdrojak

rogram cisla;
var n,pmax,pmin:real;

begin
writeln('Zadavaj cisla, po zadani nuly program vypise najvacsie a najmensie cislo');
pmax:=0;
pmin:=0;
repeat
readln(n);
if n>pmax then pmax:=n;
if n<pmin then pmin:=n;
until n=0;
writeln ('najvacsie cislo je ',pmax:0:2,' a najmensie je ',pmin:0:2);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martina0
Duch
22. 10. 2006   #4
-
0
-

Diky moc za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martina0
Duch
22. 10. 2006   #5
-
0
-

Dekuju,dekuju,dekuju :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
30. 10. 2006   #6
-
0
-

aj ja mam nejaky: mozno ze je to pre vas lahke; mame vymysliet program, ktory vypise tie cisla od 1 do 100, ktore sa koncia na 3 (3,13,23 at

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Jura_0
Stálý člen
30. 10. 2006   #7
-
0
-

ps2console napsal:

aj ja mam nejaky: mozno ze je to pre vas lahke; mame vymysliet program, ktory vypise tie cisla od 1 do 100, ktore sa koncia na 3 (3,13,23 atd)




program Project2;

var num: integer;
begin
for num := 1 to 100 do
if ((num mod 10) = 3) then
writeln(num);
readln;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
31. 10. 2006   #8
-
0
-

thanks man

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Jura_0
Stálý člen
31. 10. 2006   #9
-
0
-

ps2console napsal:

thanks man


You're welcome

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter Orosz0
Expert
31. 10. 2006   #10
-
0
-

Ja by som to riesil takto :

program cisla;

begin
clrscr;
write ("3,13,23,33,43,53,63,73,83,93");
readln;
end.

:cigo:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
A ja som si myslel, že sa rozídeme v dobrom...
Jura_0
Stálý člen
31. 10. 2006   #11
-
0
-

Qwertz napsal:

Ja by som to riesil takto :

program cisla;

begin
clrscr;
write ("3,13,23,33,43,53,63,73,83,93");
readln;
end.

:cigo:


Taky dobry, hlavne co se rychlosti tyce. No jo, musim se jeste hodne ucit.:((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Prist0
Návštěvník
29. 11. 2006   #12
-
0
-

otzi píše:#
# ja som to pochopil tak ze ucitel bude zadavat cisla... tak tu mas este jeden zdrojak#
##
#rogram cisla;#
#var n,pmax,pmin:real;#
##
#begin#
# writeln(##uvozovka##Zadavaj cisla, po zadani nuly program vypise najvacsie a najmensie cislo##uvozovka##);#
# pmax:=0;#
# pmin:=0;#
# repeat#
# readln(n);#
# if n>pmax then pmax:=n;#
# if n<pmin then pmin:=n;#
# until n=0;#
# writeln (##uvozovka##najvacsie cislo je ##uvozovka##,pmax:0:2,##uvozovka## a najmensie je ##uvozovka##,pmin:0:2);#
# readln;#
#end.


mam pocit ze to nepojde pretoze do pmin si ulozil 0 a od 0 su mensie iba zaporne cisla ja by som dal do pmin 15000 alebo nejake vysoke cislo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
29. 11. 2006   #13
-
0
-

To vird: jj je to tak, a melo by se to nejspis delat tak, ze v prvnim projeti cyklu se do pmin a pmax zapise n, potom muzes vynechat to nulovani pmax a pmin...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Úkol do školy C++ — založil Dominik

Ukol do skoly — založil sniff

Ukol do školy — založil Ales

úkol do školy — založil stop

C++ ukol do skoly — založil Aleš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý