Vytvorenie viac inštancií tej istej triedy (neznámy počet) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvorenie viac inštancií tej istej triedy (neznámy počet) – .NET – Fórum – Programujte.comVytvorenie viac inštancií tej istej triedy (neznámy počet) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

yterbium0
Stálý člen
28. 1. 2010   #1
-
0
-

zdravím,

mám triedu, ktorá mi uchováva dajme tomu informácie o priateľovi. A mám viac priateľov dajme tomu.

Keď spustím prvýkrát aplikáciu mám 0 priateľov, ale mám tlačítko "pridať priateľa", len neviem, ako mám vytvoriť viac inštancií, že napr.

Priatel prvy = new Priatel(meno, priezvisko);
Priatel druhy = new Priatel(meno1, priezvisko1)

A vždy sa tá trieda vytvorí po kliknutí na tlačítko "pridať priateľa". A následne si ich uložím a spracujem, to by nemal byť problém.

Ako sa niečo takéto dá spraviť?

Rozmýšlal som nejako cez List<>, ale nenapadá ma ako to presne spraviť,

:smile1: vopred díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.96.–
yterbium0
Stálý člen
28. 1. 2010   #2
-
0
-

 List<priatelia> uzivatelia = new List<priatelia>();


private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{

uzivatelia.Add(new priatelia(param1, param2));
}


:D to ma mohlo napadnúť aj skôr, ako som to napísal

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý