Nasobeni bez pouziti * – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nasobeni bez pouziti * – Pascal – Fórum – Programujte.comNasobeni bez pouziti * – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

sniff0
Newbie
28. 1. 2010   #1
-
0
-

prosim o radu.. vynasobeni A*B bez pouziti "*".. pamatuju si utrzky, bylo to nejak takhle: (A,B:boolean):boolean a pak "if A then B"
za jakoukoliv radu diky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Wizard0
Stálý člen
28. 1. 2010   #2
-
0
-

Co tak vytvorit dalsiu premennu (na zaciatku 0 samozrejme) a pripocitat k nej B-krat hodnotu A?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
sniff0
Newbie
28. 1. 2010   #3
-
0
-

dokazal bys to napsat v jazyce pascal??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Grungy0
Super člen
28. 1. 2010   #4
-
0
-

jasné, ale myslím že aj ty ak sa posnažíš

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
zavsechny
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 1. 2010   #5
-
0
-

Tohle třeba pomůže jen to přepsat, ale bez práce to nebude, nepočítá to záporná



int nasob(int x, int y) {
if (x > 0) return nasob(x-1,y)+y;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.242.–
sniff0
Newbie
28. 1. 2010   #6
-
0
-

neco takovehoto... ale potreboval bych mensi kod... cca 6 rakdu


var
a,b,vysledek:boolean;
stavA,stavB:byte;
begin
a:=false;
b:=false;
vysledek:=false;
writeln("zadej hodnotu A a B,pro true 1,pro false neco jineho");
readln(stavA,stavB);
if stavA=1 then a:=true;
if stavB=1 then b:=true;
if (a and b)=true then vysledek:=true;
writeln(vysledek);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Wizard0
Stálý člen
28. 1. 2010   #7
-
0
-

To sniff : a kde je tam to tvoje nasobenie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
sputnikone+1
Věrný člen
28. 1. 2010   #8
-
0
-

To sniff : Dobré násobení... s tímhle se zapíšeš do historie Informatiky zlatým písmem :smile6: :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 1. 2010   #9
-
0
-

jako jestli potrebuje pro boolean tak staci AND

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sniff0
Newbie
29. 1. 2010   #10
-
0
-

To sputnikone : to myslis ironicky???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 1. 2010   #11
-
0
-

Panove, sem znacne zmaten- co se vlastne nasobi- booleany, cela cisla lidsky,cela cisla bitove, jakozerealna, hrusky, nebo jeste neco uplne jineho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.240.–
sputnikone+1
Věrný člen
29. 1. 2010   #12
-
0
-

To sniff : Co vlastně chceš, logické nebo aritmetické násobeni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
29. 1. 2010   #13
-
0
-

uz to mam...
V= LOGSOUC (A,B);
function LOGSOUC (OB1,OB2:boolean):boolean;
begin LOGSOUC :=false
if OB1 then
if OB2 then LOGSOUC:=true
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 1. 2010   #14
-
0
-

A to neslo napsat V:=A AND B; ? je to presne 11 znaku a funguje to stejne

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.240.–
sniff0
Newbie
1. 2. 2010   #15
-
0
-

To Krychlik : vlakno bylo zalozeno "bez pouziti nasobeni" tim bylo mysleno bez "*" a "AND"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Pedro
~ Anonymní uživatel
128 příspěvků
2. 2. 2010   #16
-
0
-

To sniff : název je zavádějící

vynasobeni A*B bez pouziti "*"

nepomatuju se, že bych kdy v Pascalu viděl logický součin zapsaný "*"
a ta funkce - nejsem si jistý, jestli je v Pascalu definované dokončování funkcí po přiřazení návratové hodnoty, že to turbo pascal dělá neznamená, že to dělají všechny překladače

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.25.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
2. 2. 2010   #17
-
0
-

Taky ctu "vynasobeni A*B bez pouziti "*" " takze chyba je na vysilaci. Plus v dalsim prispevku pises "if (a and b)=true then vysledek:=true; " a tam je pouzite and, z toho se da usuzovat, ze and je povolene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.240.–
sniff0
Newbie
2. 2. 2010   #18
-
0
-

To Krychlik : omlouvam se vsem co jsem zmatl... ale muj druhy prizpevek
(V= LOGSOUC (A,B);
function LOGSOUC (OB1,OB2:boolean):boolean;
begin LOGSOUC :=false
if OB1 then
if OB2 then LOGSOUC:=true
end; ) je tak jak napsal ucitel, je trochu fanatik.. v pascalu moc neumim, jen uplne zaklady...sry

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 2. 2010   #19
-
0
-

To sniff : ucitel má asi ve zvyku dělat věci složitější, i když to jde jednoduše xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Mircosoft+1
Věrný člen
2. 2. 2010   #20
-
0
-

To Pedro : Psát ve funkci další příkazy po přiřazení návratové hodnoty jde 100% vždycky. Určeno je to přímo jazykem, ne překladačem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Buckyx
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 8. 2010   #21
-
0
-

da se to udelat i jinak..c1 se nasobi cislem c2... for i:=1 to c1 do vysledek:=vysledek+c2
"*" tam neni tak by to melo byt v poho a je to jednoduche

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.46.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
28. 8. 2010   #22
-
0
-

To Buckyx : Kromě toho, že odpovídáš na půl roku starý dotaz, tak tohle řešení už jednak bylo zmíněno a druhak to není to požadované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý