Pole bodů výpočet k.koeficientu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole bodů výpočet k.koeficientu – Java – Fórum – Programujte.comPole bodů výpočet k.koeficientu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Elspeth
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
29. 1. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, měla jsem naprogramovat program pro pole bodů, kde n je celé číslo a vyjadřuje počet zadaných bodů, a pak mám podle vzorce vypočítat korelační koeficient...víceméně se chci jen zeptat jestli je můj kód správnej...hlavně konec, protože to určitš jde napsat jednodušejc než si to ukládat do té spousty proměnnejch. Díky za radu Elspeth

/** napis program který vypočítá korelační koeficient bodů podle
* vzorce suma(i) (xi-prumerX) * (yi-prumerY)
* r= ------------------------DĚLENO-------------------------------
* Math.sqrt(suma(i)(xi-prumerX)^2 * suma(i) (yi-prumerY)^2
*/
Scanner sc = new Scanner(System.in);
double[] x, y;
int n;
double sumX, sumY, prumerX = 0, prumerY = 0, r = 0, nasobek = 0, nasobek2 = 0;
double zavorkaX = 0, zavorkaY = 0, zavorkaX2 = 0, zavorkaY2 = 0;
//načtení bodů roviny
System.out.println(" Zadej počet bodů ");
n = sc.nextInt();
x = new double[n];
y = new double[n];
//načtení souřadnic bodů roviny
System.out.println(" Zadej souřadnice bodů roviny ");
for (int i = 0; i < n; i++) {
x[i] = sc.nextDouble();
y[i] = sc.nextDouble();
}
sumX = 0;
for (int i = 0; i < n; i++) {
sumX = sumX + x[i];
}
sumY = 0;
for (int i = 0; i < n; i++) {
sumY = sumY + y[i];
}
prumerX = sumX / n;
prumerY = sumY / n;
System.out.println(prumerX);//kontrolní výpis průměru
System.out.println(prumerY);
zavorkaX = sumX - prumerX;
zavorkaY = sumY - prumerY;
System.out.println(zavorkaX);//kontrolní výpis závorek
System.out.println(zavorkaY);
zavorkaX2 = Math.pow(zavorkaX, 2);
zavorkaY2 = Math.pow(zavorkaY, 2);
System.out.println(zavorkaX2);//kontrolní výpis mocnin závorek
System.out.println(zavorkaY2);
nasobek2 = zavorkaX2 * zavorkaY2;
nasobek = zavorkaX * zavorkaY;
System.out.println(nasobek2);//kontrolní výpis násobku závorek
System.out.println(nasobek);
r = nasobek / Math.sqrt(nasobek2);
System.out.println(" Korelační koeficient je " + r);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.176.–
Reklama
Reklama
illioner0
Stálý člen
29. 1. 2010   #2
-
0
-

Nuže.. napíšu ti jediné - že sis ten vzorec pro výpočet korelačního koeficientu nějak ostře nezpůsobně převedla do kódu, takhle se suma nezíská, u všech tří sum bys to měla dát do cyklu a projet si každou hodnotu Xi či Yi v té závorce a to přičítat. Nebo musíš použít něco geniálnějšího, existují různé rychlé zkratky zbavující tě cyklu pro Sumy, ale nevidim že by to byl případ tvých proměnných Násobek //teda pokud nejsem nějak slepej :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Elspeth
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
29. 1. 2010   #3
-
0
-

jup..díky mrknu na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý