Hledani v matici – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledani v matici – Pascal – Fórum – Programujte.comHledani v matici – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

slezikán
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
potřeboval bych pomoci s jednoduchým programem, ale i přes to nevím jak na něj. Program má být matice 20x20 náhodných čísel z intervalu 1-40, které program sám vypíše. Uživatel má jenom napsat číslo a program má najít kolikrát v matici je, když napíše 0. V tomto programu je i, že se matice vypisuje, to ale není potřeba.
Děkuji

http://megaupload.vsevjednom.cz/images/program.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.220.–
Grungy0
Super člen
31. 1. 2010   #2
-
0
-

Nazačiatok by som doporučoval najskôr naplniť tú maticu a až potom sa pýtať na to číslo. Ďalej namiesto read(a) používaj radšej readln(a), má to pár nežiaducich účinkov niekedy :) a teraz k tomu prečo ti to nevie povedať koľko tam toho máš. Napísal si to dobre (if[x,i]:=a then soucet:=soucet+1) ale asi si to zabudol dať do cyklu , takže si ho tam doplň a pôjde to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
slezikán
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2010   #3
-
0
-

já nevím, jak to mám dát do cyklu..poradíš mi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.220.–
Grungy0
Super člen
31. 1. 2010   #4
-
0
-

Však naplniť si to vedel.

Tak tu to máš

for i:=1 to 20 do

for j:=1 to 20 do
if x[i,j]=a then inc(soucet);


proste musíš prejsť všetkými prvkami toho poľa a zistiť či je tam to číslo ktoré hľadáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Slezikán
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2010   #5
-
0
-

Děkuju moc za pomoc, program už jsem rozběhl. Pokud by si někdo prohlížel fórum a chtěl pomoci, tak tady je program vytvořen:

http://megaupload.cz/images/hotovy-program.jpg

Jeste jednou dekuji, moc jste mi pomohli!

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Hledání slov v matici — založil Bery

Program s matici — založil Jan

Maximum v matici — založil fja

Problém s maticí — založil Honzik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý