Struktura databazy ala Estranky.cz – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Struktura databazy ala Estranky.cz – MySQL – Fórum – Programujte.comStruktura databazy ala Estranky.cz – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marty_SVK0
Návštěvník
31. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, rozhodol som sa spravit si web na styl estranky.cz, cize ludia si mozu vytvorit vlastnu subdomenu, na ktorej si vytvaraju clanky fotogalerie a pod. Samozrejme web nebude mat az tolko funkcii, preto by som si chcel vytvorit zatial taku jednochu "zakladnu verziu". Chcel by som sa ale opytat na strukturu databazy. Videl som uz dva podobne system. Napr. Wordpress MU pri kazdej novo vytvorenej stranke vytvara aj nove tabulky ( pre clanky, uzivatelov, a pod). Mne sa ale paci skor druha varianta kde si len vytvorim napr. tabulku articles a clanky sa budu priradovat podla stlpca blog_id k jednotlivym webom(blogom).
Chcel by som preto vediet ktora struktura je lepsie pre buducnost, ked by uz bolo vytvorenych vela webov a tisice clankov. Ktora databaza by menej zatazovala server ?

Dakujem za nazory

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.37.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Reklama
Reklama
cvb
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 1. 2010   #2
-
0
-

Nechápu Váš dotaz. Je snad logické, že nebudu cpát uživatele a články do jedné tabulky. Takže jestli to zamýšlíte takto, tak na to radši rychle zapomeňte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.140.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
31. 1. 2010   #3
-
0
-

To cvb : Mně ten dotaz přišel docela jasný. Marty_SVK se ptá, jestli je lepší mít jednu tabulku na články všech uživatelů, nebo pro každého uživatele vždy vytvořit zvlášť tabulku, zjednodušeně řečeno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Marty_SVK0
Návštěvník
1. 2. 2010   #4
-
0
-

Chrasty napsal:
To cvb : Mně ten dotaz přišel docela jasný. Marty_SVK se ptá, jestli je lepší mít jednu tabulku na články všech uživatelů, nebo pro každého uživatele vždy vytvořit zvlášť tabulku, zjednodušeně řečeno.


Presne tak som to myslel

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.148.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
marioff0
Expert
1. 2. 2010   #5
-
0
-

samozrejme s ohladom na vykon je lepsie kazdemu uzivatelovi vytvorit vlastnu table alebo db....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
d.mostek0
Návštěvník
1. 2. 2010   #6
-
0
-

Podle mě je lepší mít všechny články v jedné tabulce. Bude to lepší na vyhledávání, zálohování a třeba taky na statistiky.
Výkon to bude mít o něco menší, ale imho ne zase tak kardinálně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 151 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý