Opakovani – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Opakovani – Python – Fórum – Programujte.comOpakovani – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Goumba0
Návštěvník
21. 10. 2006   #1
-
0
-

Dnes jsem se zacal ucit Python :-D takze jsem total noob,udelal jsem si provizorni
seznam mobilnich cisel v pythonu,jen potrebuji,napr kdyz vlozim text "petr",program mi odpovi cislem * a pokud chci napsat dalsi kontakt,napr "honza" tak se cmd vypne,co s tim pls?neni na to nejaka funkcne repeat?Zde mate source k programu:

print "Seznam"

kontakt=raw_input()

if kontakt == 'petr':
print "607123456"
elif kontakt == 'honza':
print "723123456"
elif kontakt == 'stana':
print "606123456"
else:
print "Zadany kontakt neodpovida zadnemu ze seznamu"

raw_input ()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Vítězslav Titl0
Stálý člen
21. 10. 2006   #2
-
0
-

Vždyť to už funguje:
print "Seznam"

kontakt=raw_input()

if kontakt == 'petr':
print "607123456"
elif kontakt == 'honza':
print "723123456"
elif kontakt == 'stana':
print "606123456"
else:
print "Zadany kontakt neodpovida zadnemu ze seznamu"

tohle v pohodě funguje;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Goumba0
Návštěvník
21. 10. 2006   #3
-
0
-

Mozna nevis,jak jsem to myslel,nechtel jsem opakovani podminky if v kontaktech ale rekneme ze otevru tohle:napisu honza,zobrazi se tel. cislo,hned po tom napisu petr a cmd se vypne,proc?

Jinak vsem dekuji za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stevo0
Newbie
21. 10. 2006   #4
-
0
-

Pretoze tam nieje nic co by mu vravelo ze sa ma vykonat este raz...
Skus to dat do cyklu while. napriklad takto:

koniec = 0
while koniec != 1:
print "Seznam"

kontakt=raw_input()
if kontakt == 'koniec':
koniec = 1
elif kontakt == 'petr':
print "607123456"
elif kontakt == 'honza':
print "723123456"
elif kontakt == 'stana':
print "606123456"
else:
print "Zadany kontakt neodpovida zadnemu ze seznamu"

raw_input ()


Ak sa mylim alebo by to slo aj inak opravte ma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
21. 10. 2006   #5
-
0
-

programátorský offtopic: pokud se v programu vyskytuje mnoho if, většinou velmi stejných, je načase přemýšlet o lepším postupu. V tomto případě to bude, když místo řetězců použiješ slovník. Nejdřív ho naplníš, a pak jen budeš vypisovat:



while 1:
jmeno=raw_input()
print seznam['jmeno']



Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Opakování programu — založil Zippy

Opakování textu — založil Vladimír Uher

C# opakování programu — založil Petr

Opakování pozadí — založil UrbiCZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý