$_SERVER promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

$_SERVER promenne – PHP – Fórum – Programujte.com$_SERVER promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

w3m0
Grafoman
4. 2. 2010   #1
-
0
-

Tak a jsem zase tady, a s jinou otazkou, spise prosbou pro radu.

Predstavte si, ze mate 10,000 navstevniku, a u kazdeho muzete ulozit cokoliv ze $_SERVER. Dejme tomu, ze potrebuju, aby kazdy navstevnik byl unikatni, a snazim se zabranit, aby vsech 10,000 navstevniku byl vlastne jeden clovek.

$_SERVER['remote_addr'] pocitam, ze kazdy dovede odeslat falesne. Potrebuju jinou chytrou promennou, u ktere:
1) nesmi ji mit kazdy realny navstevnik stejnou. (klidne at to je 0 nebo 1, hlavne aby nemelo vsech 10,000 navstevniku celeho sveta hodnotu 0)
2) neni nijak napadna, aby ji nikoho nenapadlo posilat fake (user agent). Ted me napadlo http accept language, je to mozne?

Proste potrebuju o navstevnikovi zjistit co nejvice informaci, zatim mam jen remote addr a user agent. Potrebuju neco, co by s vysokou pravdepodobnosti nemohlo mit 50 navstevniku stejne, a zaroven neco co se bezne odesila.

Dekuji vsem za napady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Botik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 2. 2010   #2
-
0
-

To w3m :
Na co to potřebuješ?
asi nejlepsi vsechno to kombinovat i zapsat do cookies nejakou promenou... a pak podle IP muzes omezit podle data posledni navstevy/hlasu .. dalsi hlas muze byt az treba za hodinu...
jeste muzes pouzit $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']

pres javascript muzes zachytavat rozliseni obrazovky nebo barvu.. ale vsechno obejdes pres curl nebo tim ze mu to posles..

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.228.–
marioff0
Expert
5. 2. 2010   #3
-
0
-

remote_addr zfalsujes iba pouzitim proxy, vlastnu hodnotu tam nepodvrhnes... na http_x_forwarded_for sa nespoliehaj, to podvrhnes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
w3m0
Grafoman
5. 2. 2010   #4
-
0
-

HTTP_X_FORWARDED_FOR? Na internetu jsem cetl, ze to nektere proxy posilaji jako realnou adresu klienta, pokud to je tak, dekuji vsem, to mi staci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
marioff0
Expert
5. 2. 2010   #5
-
0
-

To w3m : no a s toho vypliva ze ju je mozne podvrhnut.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý