Návrh na společnou tvorbu mini frameworku. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Návrh na společnou tvorbu mini frameworku. – .NET – Fórum – Programujte.comNávrh na společnou tvorbu mini frameworku. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dannyk0
Věrný člen
5. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdarec, napadla me takova myslenka na tvorbu mini frameworku pro .NET.
O co by se jednalo: Kazdy, kdo uz nejakou dobu pise pod .NET frameworkem jiste narazil na jista uskali a problemy, ktere se neustale opakuji a jejich reseni mnohdy trva i hodiny googleni a zkouseni. Diky tomu me uz nejakou dobu hloda myslenka o tvorbu nejake mini frameworku, ktery by tyhle problemy sdruzil pod nejakou knihovnu a nejak je vnitrne elegatne resil tak, aby programatora uz nejak vice nezatezoval.

Konkretne mam na mysli praci s kolekcema (editace a mazani kolekce treba v cyklech) a validovani vstupu. Tyhle 2 me zatim napadly, ale jiste by se naslo mnohem vic kazdodennich problemu, ktere by se daly nejak zpracovat.

Tak se chci zeptat, zucastnil by se nekdo na tvorbe? Jelikoz samotnemu se mi to tvorit nechce.
Mohlo by se to vest treba jako oficialni framework Programujte.com.

Tak co myslite? Piste pripominky, navrhy, proste cokoliv vas napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
5. 2. 2010   #2
-
0
-

Kolekce je jedna z věcí které doznaly značných vylepšení v .NET 4.0. Není náhodou to co zamýšlíš už hotové?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
mephi0
Expert
5. 2. 2010   #3
-
0
-

Kazdy, kdo uz nejakou dobu pise pod .NET frameworkem jiste narazil na jista uskali a problemy, ktere se neustale opakuji a jejich reseni mnohdy trva i hodiny googleni a zkouseni.



Suhlasim. Sám mam všade nejaké poznámky, často si spomínam na projekt kedy som problém riešil a hľadám, pretože ho riešim znovu. Neviem si predstaviť, čo za framework maš namysli. Mne by sa hodila skôr nejaka wiki.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.90.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
dannyk0
Věrný člen
5. 2. 2010   #4
-
0
-

2 valurex: Nevim, je to mozne, .NET FW 4.0 sem trochu projizdel, ale nenalsel sem zatim nejake zminky o kolekcich. Nemas nekde nejaky odkaz na info, co mas konkretne na mysli?

2 mephi: No nejaka wiki by se mohla taky vytvorit. Ja nemam na mysli ani nejak velky framework, proste treba i par trid, ktere by usnadnovaly a resili neustale problemy, na ktere se pri vyvoji narazi. Taky kolikrat patram po starych projektech, kde jsem co uz resil a nevzpominam si presne, jak sem to resil.

Napriklad ty validatory na vstupy by byly dobre jako nejaka trida nebo extension. A urcite by se naslo dost dalsich problemu, ktere by staly za poreseni a udelat pak nejakou ucelenou knihovnu trid a funkci, ktere usnadni jejich pouzivani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
mephi0
Expert
5. 2. 2010   #5
-
0
-

Neviem, či by som chcel používať nejaké triedy. Tie by možno riešili len nejaké problémy. Myslím, že toto by úspech nemalo. Zišlo by sa napriklad napojenie na rôzne databázy s ošetrením výnimiek, posielanie dát cez sockety, čítanie a zápis xml (rôzne varianty), posielanie e-mailu a tak podobne, to sú veci, ktoré ak potrebujem, tak len kopírujem zo starých projektov, ak to samozrejme nájdem. Koľkokrát ma štve msdn, keď hľadám formát stringu, ktorý mi vypíše dátum a čas vo forme ako chcem ja. Nato by sa zišlo pár príkladov a mal by som to hneď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.90.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
dannyk0
Věrný člen
6. 2. 2010   #6
-
0
-

Muze to byt kolekce vseho mozneho. Nevim, v cem vidis problem v pouzivani trid. Pouzivas je dnes a denne. Udelat takova hotova reseni treba spolu s tou wiki, ale vzhledem k tomu, ze se pomalu nikdo jiny nevyjadril, tak to asi nema smysl dal probirat, coz je podle me skoda :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
6. 2. 2010   #7
-
0
-

Osobně mám jednu Class Library, která v názvu obsahuje "Core" a její účel je řekl bych jasný. Obsahuje třídy a metody řešící často se opakující situace a ano, narazil jsem na mnoho pokusů o sjednocení takových tříd a vytvoření jakéhosi mini-frameworku, ale ještě jsem si nevšiml, že by to někdo dotáhl do konce. Ono to v open-source prostředí dost dobře ani nejde, protože není nikdo, kdo by tomu dal určitej řád a skončí to tak, že se prostě nedohodnou, co by takový framework vlastně měl obsahovat.

Navíc si myslím, že by z toho ve výsledku byl spíš takovej kanón na vrabce. Řešením je rozdělit třídy do více assemblies podle "oboru", ale upřímně, bude se vám líbit, když pak kvůli jedné metodě musíte nareferencovat novou, poměrně obsáhlou assembly? Podle mě je lepší, když má každý takový svůj vlastní mini-framework, protože je to pro něj obvykle pohodlnější.

Jiná situace by byla v případě webové služby, která by měla k dispozici kód (spíše MSIL) a uživatel by si mohl na webu vybrat, co chce a následně by si stáhl přesně vyhovující assembly. Za jistých okolností bych takovej web i rád připravil, ale ne teď, pač by z toho nešlo moc peněz ;)

EDIT: Samozřejmě by byl holej nesmysl se v takovém případě zaměřovat na české uživatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dannyk0
Věrný člen
7. 2. 2010   #8
-
0
-

To s tim webem je zajimava vec, ale zase mi prijde pritazene za vlasy, kdyz by clovek mel mit x tech malych knihovnicek nareferencovanych, ale ma to svuj puvab, to uznavam. Jedna z moznosti by byla ten MSIL podle pozadavku slucovat dohromady do jedne libky treba, ale tohle vyresit technicky asi nebude zrovna nejjednodussi (i kdyz nevim, nevidel sem strukturu assemblies, tak nemam presne predstavu, co by to vyzadovalo).

Dalsi variantou muze byt teda neco jako ta wiki s tim tvym webem, co navrhujes, kde by se daly nahravat kody a assemblies od ruznych uzivatelu.

Kazdopadne si myslim, ze by to byla zajimava vec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
7. 2. 2010   #9
-
0
-

To dannyk : Spojení několika assemblies dohromady není žádnej problém a bude to o dost rychlejší než ty zdrojáky přímo kompilovat. http://research.microsoft.com/en-us/people/mbarnett/ILMerge.aspx A pokud jde o těch X nareferencovaných assembly, mám rád co možná nejmenší výstup (čím méně souborů, tím lépe).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

Mini navrh — založil Michal Pristáš

Mini-ITX — založil ospaly.stanislav

Spadne, offline mini chyba — založil _Daffy_

Využití frameworku? — založil tazatel

Pole v Zend frameworku — založil micro.21

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý