Odchytenie close – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odchytenie close – Delphi – Fórum – Programujte.comOdchytenie close – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

ha20
Newbie
5. 2. 2010   #1
-
0
-

Potrebujem odchytit klik na [x] aplikacie. Aby som z tlacitka X spravil minimalizovanie do tray alebo dal napr messagebox ci si ozaj uzivatel zela uzavriet aplikaciu. ako nato?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.46.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 2. 2010   #2
-
0
-

Event OnClose od Formu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
TooM70
Newbie
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
ha20
Newbie
5. 2. 2010   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.46.–
TooM70
Newbie
5. 2. 2010   #5
-
0
-

tak to asi spatne pouzivas, me to fungovalo v pohode, hod sem kdyztak tvuj kod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
ha20
Newbie
5. 2. 2010   #6
-
0
-

unit Unit1;


interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs;

type
TForm1 = class(TForm)

private

{ Private declarations }
public
procedure FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
if MessageDlg('Close the form?', mtConfirmation,
[mbOk, mbCancel], 0) = mrCancel then
CanClose := False;
end;


end.


co tu moze byt zle? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.46.–
TooM70
Newbie
5. 2. 2010   #7
-
0
-

zadnou chybu tam na prvni pohled nevidim, jen me napada, nechal sis tu udalost do kodu automaticky vlozit (poklikanim na OnCloseQuery v Events formu) a pak si tam dopsal ten kod s MessageDlg nebo to je cele jen copy&paste? jinak tezko rict, delphi ted nemam nainstalovane tak to nemuzu zkusit, ale vim ze jsem s tim kdysi delal a fungovalo to v pohode...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
ha20
Newbie
5. 2. 2010   #8
-
0
-

jo, dopisal som to rucne cele. Dik za pomoc, uz to ide

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.46.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 2. 2010   #9
-
0
-

Jen tak mimochodem to funguje i v OnClose (alespoň v D6). Dokonce je to jako příklad v helpu, ale kdo by četl help :smile1:



procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
if MessageDlg('Close application ?', mtConfirmation, [mbYes, mbNo], 0) = mrYes then
Action := caFree
else
Action := caNone;
end;
.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

C/C++ Close — založil Martin

C# - odchytenie Tabulatoru — založil Santas

Using vs Close() ASP .NET — založil Johnnny

Hide/show/close Dialog — založil Atheo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý