Osetreni tlacitek pripojenych k ATMELU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Osetreni tlacitek pripojenych k ATMELU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comOsetreni tlacitek pripojenych k ATMELU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
frontm4n0
Newbie
6. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,

potreboval bych poradit, jak mam osetrit tlacitka pripojene k mcu, aby nedoslo k zakmitum ( aby nedoslo k detekci vícenasobneho stisku).

Mam 4 tlacitka pripojene pres koder 1z8 na je jeden vstup slouzici pro externi preruseni mikrokontroleru (ATMEGA16). Jakym zpusobem mam tedy osetrit ty tlacitka. Napadlo me pouziti klopnych obvodu, ale v tomhle pripade to podle me neni vhodne.

Poradi mi nekdo, kdyztak hodte nekdo prosim obrazek jak na to.

Dekuji za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
6. 2. 2010   #2
-
0
-

ja sem kontroloval tlacitka po 2-3ms a kdyz bylo stlacene 5x po sobe tak se provedla akce...
+ pokud se pocitalo nadale tak pri preteceni charu se zaroven vyresilo i opakovani stlaceni (cca pul sekundy nebo 3/4s)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
frontm4n0
Newbie
7. 2. 2010   #3
-
0
-

To KIIV :

...takze staci to udelat jen softwarove?
... jeste me napada, jestli by nebylo teda vhodnejsi vynechat ten koder 1z8 a tlacitka pripojit primo na vstupy mcu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
KIIV+42
God of flame
7. 2. 2010   #4
-
0
-

koukam ze tam mas opravdu ten koder.. sem si rikal ze sem to videl i na hw.cz :)
zalezi na tom, kolik vstupu muzes pouzit... + kdyz zapnes interni pull-up rezistory tak muzes vynechat i ty...

potom zalezi jestli potrebujes externi preruseni, nebo nahodis preruseni od casovace a tim si budes testovat tlacitka..
ja to delal tim druhym zpusobem... + muzes sepnout vice tlacitek naraz.. u koderu by to mohl byt docela problem

takze abych to shrnul: staci udelat sw kontrolu.. jak sem nastinil - jednou za par milisekund otestovat stav a pokud bude stav po cca 10-20ms logicka nula (bude se spinat proti zemi) tak provest akci a nemenit dal pocitadlo pokud nechces aby se akce opakovala

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
frontm4n0
Newbie
7. 2. 2010   #5
-
0
-

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý