C# a připojení k databázi – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# a připojení k databázi – .NET – Fórum – Programujte.comC# a připojení k databázi – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
whysper0
Newbie
6. 2. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
mám program, a chtěl bych vyřešit tyto problémy:

Co už umím/mám:
1. vytvořen soubor data.mdf
2. vytvořenou tabulku a naplněnou cvičnými daty

Co potřebuju:
1. příkaz k připojení k databázi/čtení ze souboru data.mdf
2. vypsání dat do aplikace (SQL umím, takže jen jestli se liší)
3. filtrování dat pomocí formuláře aplikace ( zřejmně sestavení SQL dotazu)

Díky všem
Jo a kdyby chtěl někdo radit připojení na internetovou DB tak prosím ne. --> Chci mít program funkční i bez připojení k netu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
Reklama
Reklama
General0
Návštěvník
6. 2. 2010   #2
-
0
-

Včera sem na to připojení přišel ! :smile1:

string DBpripojeni = @"Data Source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True";

SqlConnection spoj = new SqlConnection(DBpripojeni);
try
{
spoj.Open();
}
catch (Exception e)
{
MessageBox.Show("Spojení k databázi MSSQL se nezdařilo !");
}

Můžu se do toho zeptat..

1.) Kdy mám tu databázi použít, třeba takový hra CS 1.6 nebo Vietcong ji mají?
2.) Když ukončim program, tak údaje v databázi zustanou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
whysper0
Newbie
6. 2. 2010   #3
-
0
-

To General :
1. No takže já tu databázi používám k uložení údajů. Hry myslím Db nemají ty používají binární soubory .db neb . dat
2. Po skončení programu samozřejmně údaje v DB zůstanou, kdyby nezůstávali, tak by bylo jednodušší použít nějaké pole promněnných.

Tak a teď já jednu otázku:
ten tvůj kód bohužel nefunguje : Visual C# 2008 Express Edition mě podtrhává následující (tučně):
1. new SqlConnection(DBpripojeni)
2. try a catch - to bude ale asi chyba kvůli té první

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
General0
Návštěvník
6. 2. 2010   #4
-
0
-

Zvláštní, máš includováno.. ? (asi nemáš)

using System.Data.SqlClient;

using System.Data.Sql;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
whysper0
Newbie
6. 2. 2010   #5
-
0
-

To General : Jo mám
includované soubory:



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.Sql;
using System.Data.SqlClient;

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
Mara
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
6. 2. 2010   #6
-
0
-

Natazeni dat a pripojeni je ve visualku snadne. Data -> Add ne data source -> new conection. Tam pak pripojis bud server nebo mdf soubor. Potom si zobraz server explorer a z nej si jakou chces tabulku pretazenim hodis na formular a data se ti budou na formulari zobrazovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.127.–
Mara
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
6. 2. 2010   #7
-
0
-

PS: nejen zobrazovat, ale budes moct data z aplikace i pridavat. Slo by to samozrejme i ruco, ale takhle je to nejrychlejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.127.–
whysper0
Newbie
7. 2. 2010   #8
-
0
-

To Mara : O této možnosti samozřemě vím, ale chtěl bych to právě ručně připojit a ovládat data podle svého

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
whysper0
Newbie
18. 2. 2010   #9
-
0
-

Ahoj, tak i když jsem zkusil to, co mi napsal Mara tak mi to při debugování hodí následující:

Zprostředkovatel Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 není registrován v místním počítači.

Asi půjde Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 nějak do počítače zaregistrovat ale bohužel nevím jak. Jestli by někdo poradil byl bych vděčný díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
Pelpet
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 7. 2010   #10
-
0
-

Prosímvás a dá se připojit k MySQL serveru např. na serveru mysql.ic.cz kde neběží MySQL od mrkvosoftu ale MySQL enterprise 5?
Moc bych to potřeboval. Soubor.mdf je sice hezký a umím s ním, ale je mi tentokrát k jedné jisté kulové věci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.128.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 7. 2010   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 7. 2010   #12
-
0
-

ic.cz nemá vzdálený přístup k databázi
taky hledm hosting se vzdáleným přístupem(placený) ale je jich opravdu málo, zatim jsem narazil asi na 4, ale ostatní měli tak chudé že za tu cenu jsem na to kašlal

nainstaluj si na localhostu MSSQL(Microsoft) a tam si zkoušej
data by tam měli zůstat pokud nebude nějaký crash :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý