Obsah elipsy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obsah elipsy – C / C++ – Fórum – Programujte.comObsah elipsy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

JakubN0
Duch
9. 2. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
jak zajistím, aby program po spočítání nějaké funkce pracoval už dále s jejím výsledkem a nepočítal ji pořád znovu? Počítám obsah elipsy lichoběžníkovou metodou pomocí cyklu while a potřebuji, aby byl interval dělení závislý na její velikosti. Když ho zadám jako číslo, pracuje vše v pořádku, ale když ho zadám i jako jednoduchý zlomek, nebo tento spočítám předtím a jen na něj odkážu, čekám na výsledek nesrovnatelně déle. Našel jsem si i něco o ukazatelích "*něco", ale nepomohlo mi to.
Konkrétně:
...
float l,x,xnove=0,celkem1=0,celkem2;
while(xnove<=a-a/650)
{ celkem2=celkem1;
x=xnove;
xnove=x+a/650;
celkem1=celkem2+(sqrt(1-(x+a/650)*(x+a/650))+sqrt(1-x*x))*(b/1300);
}
l=4*celkem1;
printf("%f",l);
printf("j^2");
scanf("%d",&konec);

Pokud před cyklem definuji: c=a/650 a místo zlomků píšu c,je to stejně pomalé..

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
illioner0
Stálý člen
9. 2. 2010   #2
-
0
-

Nemáš předevšim dobře tu rovnici, zpomaluje ti to pravděpodobně kvuli odmocňování záporných hodnot(si tam dosaď a uvidíš)-
když rovnice pro y zní nějak y*y=b*b(1-x*x/a*a)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 2. 2010   #3
-
0
-

muzes zkusit prehodit deleni na nasobeni.. treba by mohlo byt rychlejsi ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JakubN0
Duch
10. 2. 2010   #4
-
0
-

To illioner : Tak za to se omlouvám, špatně jsem tam vykrátil "a", ale někdy člověk pro oči nevidí.
Díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Nakloněné elipsy — založil Laaca

Pascal - Výpočet elipsy — založil Embrace

Obsah trojúhelníku — založil DB

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý