Rozdeleni stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdeleni stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozdeleni stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
9. 2. 2010   #1
-
0
-

Ahoj mam string v tomto tvaru 0;0;5:68:1:843: jak ho mam z nej vytahnout jen ty hodnoty mezi stredniky a ulozit do mensich stringu? Predem dekuji za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Bald3rr0
Super člen
9. 2. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Figa0
Super člen
10. 2. 2010   #3
-
0
-

Dekuji mam ovsem dalsi problem. Mam tento kod vim ze je to prasarn aale nevim jak to jinak udelat.



string candidates[9][9];
char loadUnsolved[82];
char loadSolved[82];
char text[82];
char loadTime[7];
char buffer[730];
char *final = NULL;
FILE * file;
file = fopen ( "save.txt" , "r" );
//load unsolved string
fread (loadUnsolved,1,81,file);
rewind(file);
//load solved string
fseek ( file , 81 , SEEK_SET );
fread (loadSolved,1,81,file);
rewind(file);
fseek ( file , 162 , SEEK_SET );
fread (buffer,1,729,file);
fclose (file);
loadUnsolved[81] = '\0';
int box = 0;
//zde zacinaji problemy
final = strtok (buffer, ";");
int x=0;
int y=0;
while( final != NULL ) {
string str(final);
candidates[x][y]=str;
final = strtok( NULL, ";" );
if(y==9) {
x++;
}
y++;
box++;
}
memcpy(unsolved,loadUnsolved,sizeof(loadUnsolved));
memcpy(solved,loadSolved,sizeof(loadSolved));

Když se snažím vypsat candidates tak dostanu zmet divnych znaku. Do souboru ukladam data ve dormatu 0;55;4; atd jako %s .Kde je problem? Predem dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 2. 2010   #4
-
0
-

Možná jsou tam i jiné chyby, ale tohle:



if(y==9) {
x++;
}

y++;


bych radši napsal takto:


y++;
if(y >= 9) {
x++;
// pro jistotu?
if (x >= 9) break;
y = 0;
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Figa0
Super člen
11. 2. 2010   #5
-
0
-

Dekuji takhle je to bezpecnejsi. Bohuzel stale mam chybu s tim formatem vypisovanych dat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 2. 2010   #6
-
0
-

Hlavně ten původní kód byl špatně, y se ti stále jenom inkrementovalo a x se tím pádem inkrementoval jenom jednou.

A s tím výpisem ... dej sem ještě kód toho výpisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Figa0
Super člen
11. 2. 2010   #7
-
0
-

Vypis probiha pres QT fce
QString str (fSudo.candidates[x][y].c_str());
elements[x][y] = new QPushButton(str, this);
Je to samozrejme v cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Figa0
Super člen
14. 2. 2010   #8
-
0
-

Uz sem opravdu zoufaly. Nikdo nevidi chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2010   #9
-
0
-

pravdepodobne zapominas na ukoncovaci znak ... kdyz neukoncis retezec tak se vypisuje kus pameti dokud se nenarazi na hodnotu 0 (znak '\0')

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
14. 2. 2010   #10
-
0
-

To jsem zkousel to take nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Figa0
Super člen
14. 2. 2010   #11
-
0
-

Omlouvam se odkazoval sem na neexistujici pointer a zobrazovalo to memory dump.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Rozdělení disku — založil petr

Rozdělení textu — založil Petr

Rozdělení řetězce — založil Martin

Rozdeleni formu — založil Koja

Rozdělení pole — založil Row

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý