Swing + funkce pro kresleni – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Swing + funkce pro kresleni – Java – Fórum – Programujte.comSwing + funkce pro kresleni – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
10. 2. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
trochu zjednodusim, co bych potreboval udelat:
mam JFrame, kde mam JPanely, JBUttons atd.

Potreboval bych udelat, aby se me po stisknuti tlacitka vykreslil do jednoho JPanelu bar chart. Jak vytvorit ten bar chart vim, ale nevim, jak vytvorit tu vlastni metodu, ktera jej bude vykreslovat a kterou budu volat po stisknuti tlacitka se dvema parametry (int pole[], int max), ktere budou slouzit pro vlastni konstrukci grafu.
Jedine, co jsem nasel aspon trochu pribuzne, je tato class:


class OurContent extends JPanel {

public void paintComponent ( Graphics gr){

super.paintComponent ( gr ) ;

gr.setColor ( new Color ( 0, 0, 255) );
for(int i=0;i<200;i+=10){
gr.fill3DRect(10+i, 30, 7, 230, true);
}
}
//OurContent(){}

}


kterou muzu volat pouze bez parametru kdyz tvorim vzhled programu jako canvas = new OurContent(); , kde canvas je JLabel

Diky za kazdou radu, Dave

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.192.223.–
Reklama
Reklama
pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
10. 2. 2010   #2
-
0
-

To David : Mrkni sem : http://www.java2s.com/Code/Java/Chart/Bar-Chart.htm

snad Te to "nakopne" ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
10. 2. 2010   #3
-
0
-

Jj, to stranku jsem videl, ale oni tam pouzivaji sve metody a importuji zbytecne moc veci... ja si svuj bar chart nakreslim, jen mi jde o to, jak do te metody, ktera ho kresli, poslat parametry

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.192.223.–
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
10. 2. 2010   #4
-
0
-

Toto je moje trida, kterou kreslim ten bar chart a ja bych ji potreboval nejak upravit, abych do ni posilal parametr int pole[] a int max

class OurContent extends JPanel {


public void paintComponent ( Graphics g){

super.paintComponent ( g ) ;

int pole[] = {8,3, 5, 7, 22, 20, 14, 12};
int max=22;Toto je moje trida, kterou kreslim ten bar chart a ja bych ji potreboval nejak upravit, abych do ni posilal parametr int pole[] a int max

class OurContent extends JPanel {


public void paintComponent ( Graphics g){

super.paintComponent ( g ) ;

int pole[] = {8,3, 5, 7, 22, 20, 14, 12};
int max=22;
int y=40;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 0) );
//osa y
g.drawLine ( 20, y-5, 20, 200 ) ;
//osa x
g.drawLine ( 20-5, y, 270, y ) ;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 255) );
for(int i=0;i<8;i++){
g.fill3DRect(20, y, pole[i]*(250/max),7 , true);
y+=15;
}
}
int y=40;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 0) );
//osa y
g.drawLine ( 20, y-5, 20, 200 ) ;
//osa x
g.drawLine ( 20-5, y, 270, y ) ;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 255) );
for(int i=0;i<8;i++){
g.fill3DRect(20, y, pole[i]*(250/max),7 , true);
y+=15;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.192.223.–
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
10. 2. 2010   #5
-
0
-

Toto je moje trida, kterou kreslim ten bar chart a ja bych ji potreboval nejak upravit, abych do ni posilal parametr int pole[] a int max

class OurContent extends JPanel {


public void paintComponent ( Graphics g){

super.paintComponent ( g ) ;

int pole[] = {8,3, 5, 7, 22, 20, 14, 12};
int max=22;
int y=40;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 0) );
//osa y
g.drawLine ( 20, y-5, 20, 200 ) ;
//osa x
g.drawLine ( 20-5, y, 270, y ) ;

g.setColor ( new Color ( 0, 0, 255) );
for(int i=0;i<8;i++){
g.fill3DRect(20, y, pole[i]*(250/max),7 , true);
y+=15;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.192.223.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 2. 2010   #6
-
0
-

Nemusíš ji ty parametry předávat. Ty data (pole[] atd.) mohou být přece členské proměnné. A překreslení vyvoláš repaint, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
11. 2. 2010   #7
-
0
-

to liborb: Mas pravdu, to bylo mnohem jednodussi, diky za typ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.192.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Funkce pro web — založil stoker303

Funkce pro převod soustav v C# — založil Antondias

Nefunguji funkce pro praci s db — založil tribalcz

Funkce pro přepínání kódu — založil Thermopolis

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý