Microsoft Visual C++ OOP – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Microsoft Visual C++ OOP – C / C++ – Fórum – Programujte.comMicrosoft Visual C++ OOP – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milos0
Duch
23. 10. 2006   #1
-
0
-

AHOJ
Neviete kde by som nasiel nejaky kurz o OOP vo VISUAL C++?
(Alebo nejaku e-knihu)
Dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
23. 10. 2006   #2
-
0
-

lalloshifrin napsal:

AHOJ
Neviete kde by som nasiel nejaky kurz o OOP vo VISUAL C++?
(Alebo nejaku e-knihu)
Dakujem.


Mno, mozna by neuskodilo si udelat poradek ve vyznamu slov. Jde totiz o to, ze OOP nema s Visual C++ nic spolecneho. Visual C++ je vyvojove prostredi(stejne jako Dev-C++), kdezto OOP, tedy objektove orientovane programovani, je zpusob(popr. vzor, nekdy tez paradigma) jakym se programuje a to nejen v C++(jine jsou napr C#, Java, Delphi...). Tak a nyni k veci, pokud ti nevadi anglictina tak doporucuju knizky Bruce Eckela - Thinking in C++ 2nd Edition, Volume 1,2 - prohledej zdejsi diskusi, myslim, ze jsem sem daval odkaz. A v pripade, ze nehovis anglictine, tak dobry tutorial se mi jevil(mozna ze i z cesky psanych tutorialu je zatim nejlepsi): Objektove orientovane programovani v C++, ktery vychazel na Builder.cz - http://www.builder.cz/serial24.html. Sice se nevyrovna jiz drive zminene knizce a ma nejake nedostatky, ale myslim, ze do zacatku ma neco do sebe(aspon vseobecny prehled).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
23. 10. 2006   #3
-
0
-

mozes skusit C++/CLI a potom prejst VC++

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
23. 10. 2006   #4
-
0
-

myth napsal:

mozes skusit C++/CLI a potom prejst VC++


Tak nevim, jestli neumim psat nebo nerozumim slovensky, ale jak uz jsem tvrdil vyse, OOP nema s Visual C++ zhola nic spolecneho. C++ jako programovaci jazyk, je jen prostredkem ke psani programu v duchu OOP(stejne tak muzete objektove programovat v C#, Jave, Delphi, Pythonu, a co ja vim v cem jeste). Nemluve o tom, ze C++/CLI je jen obaleni C++ dalsimi Microsoftimi balasty - snazil(snazi) se o rozsireni soucasneho standardu C++ (podpora programovat v C++ pro platformu .NET Framework).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
24. 10. 2006   #5
-
0
-

|No vsak jasne, ked sa chlapec chce venovat naplno VCpp tak odporucam cli, ktore je vyvijane microsoftom.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
24. 10. 2006   #6
-
0
-

myth napsal:

|No vsak jasne, ked sa chlapec chce venovat naplno VCpp tak odporucam cli, ktore je vyvijane microsoftom.



Proč CLI? Jednak je to pro začátek hodně těžké programovat tímto způsobem, GUI je GUI a jednak jsem nepochopil to vyvíjení Microsoftem?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
25. 10. 2006   #7
-
0
-

CLi bolo vyvinute konkretne pre dot net framework.

DObre uznavam trochu blbe pre zaciatok. Potrebuje zaklady z c plus plus.
Ovsem vlastne ani neviem co vlastne 'on' vobec ovlada.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
25. 10. 2006   #8
-
0
-

myth napsal:

CLi bolo vyvinute konkretne pre dot net framework.

DObre uznavam trochu blbe pre zaciatok. Potrebuje zaklady z c plus plus.
Ovsem vlastne ani neviem co vlastne 'on' vobec ovlada.



A nemysl?? n?hodou CLR?
Jinak se pak teda jedná o C++.net, pro který je CLR společným prostředím pro jazyk .net a jednou ze dvou součástí .NET framework - Common language runtime
CLI je totiž Command line interface....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
25. 10. 2006   #9
-
0
-

Hovorim o C++/CLI - rozsirenej verzii C++ - CLR programy alebo C++/CLI programy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
25. 10. 2006   #10
-
0
-

Zajímavé, zase jsem se něco přiučil, doteď jsem CLI považoval za příkazovou řádku :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
26. 10. 2006   #11
-
0
-

Wikipedia:
The Common Language Infrastructure (CLI) is an open specification developed by Microsoft that describes the executable code and runtime environment that form the core of the Microsoft .NET Framework. The specification defines an environment that allows multiple high-level languages to be used on different computer platforms without being rewritten for specific architectures.

To clarify, the CLI is a specification, not an implementation, and is often confused with the Common Language Runtime (CLR), which contains aspects outside the scope of the specification.

Among other things CLI specification describes the following four aspects:

* The Common Type System (CTS): A set of types and operations that are shared by many programming languages.
* Metadata: Information about program structure is language-agnostic, so that it can be referenced between languages and tools, making it easy to work with code written in a language you are not using.
* Common Language Specification (CLS): A set of base rules which any language targeting the CLI should conform to in order to interoperate with other CLS-compliant languages.
* Virtual Execution System (VES): The VES loads and executes CLI-compatible programs, using the metadata to combine separately generated pieces of code at runtime.

All compatible languages compile to Common Intermediate Language (CIL), which is an intermediate language that is abstracted from the platform hardware. When the code is executed, the platform-specific VES will compile the CIL to the machine language according to the specific hardware.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 257 hostů

Podobná vlákna

Microsoft Visual C++ — založil Systém

Microsoft Visual C++ express — založil Lukáš Vašek

Microsoft Visual C# dotaz — založil Kraml

Microsoft Visual 2010 — založil Ondra

Microsoft Visual Basic — založil milanmichal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý