Několik otázek.. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Několik otázek.. – .NET – Fórum – Programujte.comNěkolik otázek.. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

General0
Návštěvník
10. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdar, potřebuju se zeptat na pár otázek ohledně C# a MSSQL..

1.)
Potřebuju pomoct s připojenim do MSSQL, problém nastane když začnu dávat SQL příkazy, typuju že je to výběrem databáze a že mám špatně connection-string..



string DBpripojeni = @"Data Source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True;";
SqlConnection spoj = new SqlConnection(DBpripojeni);
try
{
spoj.Open();
}
catch (Exception e)
{
MessageBox.Show("Spojení k databázi MSSQL se nezdařilo !");
}
SqlCommand dotaz = new SqlCommand("SELECT * FROM [general].[dbo].[obsah]", spoj);
SqlDataReader vysledek = dotaz.ExecuteReader();

Co způsobuje to chybu, hlásí mi to "Invalid object name.." na posledním řádku, databázi mám "general" (.mdf).

2.)
Jak mám provést funkci pře stisknutí klávesnice? Googlil sem event handler a podobný, ale ani tady na fórum sem se nedopracoval k odpovědi.

3.)
Jdou v C# (popřípadě v C++) vytvářet zvuky, popř. jak se to menuje? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.15.–
dannyk0
Věrný člen
10. 2. 2010   #2
-
0
-

ad 1, No chybi mi tam jmeno databaze a pripadne prihlasovaci udaje. To muze byt zakladni kamen urazu. Nejlepsi je pripojit se pres vnitrni prohlizec VSka a pak si nechat vygenerovat ConnectionString.

ad 2, Jestli mas na mysli simulaci stisknuti klavesy, tak hledej v Google "keybd_event" bez uvozovek. Pokud mas na mysli samotny event, kdy ti to zareaguje na nejakou klavesu, tak ve Windows Forms jsou primo na tohle eventy a v konzolovem okne musis odchytavat klavesy pomoci ReadKey().

ad 3, Samozrejme, ze jde. Bud pres Windows Media Player komponentu, nebo nejakou externi jako FMOD nebo BASS knihovnu, pripadne pomoci Direct Sound. Jeste je primo nejaky uplne zakladni player v C#, ale ten toho opravdu moc neumi, takze bych zkusil googlit na netu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
General0
Návštěvník
11. 2. 2010   #3
-
0
-

Dík, pomoch si mi.. ta 2. otázka, vůbec nemůžu přijít jak ve win. forms tu událost udělat, tady ve Form1>Events koukam že nějaký sou ale to je pro celej form každá klávesa asi.. nenapsal mi by někdo kus třeba když stisknu třeba F.. pls?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.14.–
dannyk0
Věrný člen
11. 2. 2010   #4
-
0
-

Normalne si vytvoris handler na nejakou Key udalost (KeyUp, KeyPress) - udalost si vytvoris jednodusse v designeru, ze na ni 2x poklikas.
A pro zbytek by ti mohlo pomoct tohle:



http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.control.keypress%28VS.80%29.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
General0
Návštěvník
12. 2. 2010   #5
-
0
-

Dík pochopil sem to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Míchanice otázek — založil General

Několik submitů — založil Erenis

Flash pár otázek — založil milanmichal

Pár otázek na pohovor... — založil xJakubS

Notebook - několik dotazů — založil survik1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý