ATMEGA16-nastaveni – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATMEGA16-nastaveni – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATMEGA16-nastaveni – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
frontm4n0
Newbie
13. 2. 2010   #1
-
0
-

zdravim, potreboval bych poradit jak zapnout externi oscilator. Jsem zacatecnik tak se v tom jeste moc neorientuji. Mikroprocesor mam pripojeny na ISP programator Presto, a vyuzivam jejich SW Asix-PRESTO. Mam za to ze v nem se to da nastavit, ale nevim jak...mam pripojeny krystal o f=16MHz... jak to mam povolit aby mi to bralo tech 16Mhz.

a dalsi dotaz je na LCD... mam ho pripojene, sviti mi :D, jen bych potreboval od nekoho sehnat, nejaky vzorovy program na jeho testovani, sam to dohromady asi nedam. Mam LCD 16x2 se 4bity pro data.

diky za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
13. 2. 2010   #2
-
0
-

To frontm4n : je tam jedno okno kde sou nastaveni pojistek.. v listboxu je tam nastaveni oscilatoru.. hledas pokud mozno xtal nebo XT nebo podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
frontm4n0
Newbie
13. 2. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Na obrazku mam vyfocene to co tam mam... Vlevo je CKOPT a jedine tam je 16MHz a v tom druhem listboxu je tech moznosti spousta, tak tam 16Mhz nenajdu.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
KIIV+42
God of flame
13. 2. 2010   #4
-
0
-

tak sem se koukal do datasheetu a je tam jeste CKOPT.. tam se da nastavit bud 8 nebo 16MHZ .. ve druhe pak das 8MHz a melo by to bezet

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
frontm4n0
Newbie
13. 2. 2010   #5
-
0
-

To KIIV : Takze ten CKOPT dam na 16 .... a v te druhe velke nabidce,viz.obrazek dam 8MHz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
KIIV+42
God of flame
13. 2. 2010   #6
-
0
-

melo by to stacit

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
frontm4n0
Newbie
13. 2. 2010   #7
-
0
-

To KIIV : a tam ty dalsi hodnoty v te velke nabidce to znamena prosimte co? (1Kck; 16Kck +65ms; 16Kck +4.1ms; 16KCk;....atd....ktere mam vybratprosimte ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
KIIV+42
God of flame
13. 2. 2010   #8
-
0
-

to je jak dlouho se ceka na stabilni frekvenci od oscilatoru.. ja vetsinou davam tech 16Kck+ 4.1ms

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý