Ahoj, potřeboval bych poradit, jak v C# co nejlépe zpracovávat bitmapu, respektive její binární data.
Momentálně to řeším přes FileStream, z něj si přečtu hlavičku ReadByte() atd.
Ale potřeboval bych poradit s následujícím. data z FileStreamu potřebuji nějak zpracovat (mám určené, že se musí procházet po bytech) tato data (např. rotace o 90° vlevo/vpravo). Proto bych rád věděl, do čeho tato data mám ukládat.
Když jsem jen přečetl data z FileStremu a zapsal do MemoryStreamu, tak se velikostně lišili a mám dojem, že mi MemoryStream pak nefungoval jako parametr v konstruktoru Bitmapy.
Snad jsem moje myšlenkové pochody sepsal nějak čitejně. Budu rád za každou radu. Dík
Fórum › .NET
Binární data - bitmapa
Ono se jedna o nejakou "skolni" praci? Ze "musis" pouzit stream? Obecne mi totiz prijde daleko jednodussi pouzit objekt Bitmap, ktery vytvorim na zaklade jmena souboru. Pokud chci obrazek otocit, pak staci vyrobit jiny objekt Bimtap (s vymenenmi delkami stran) a uzitim metod GetPixel a SetPixel na prislusnych objektech dilo dokonat. Pak uz staci zavolat jen Save...
Kdyztak napis zadani ulohy.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů
Podobná vlákna
Když uživate napíše data do formuláře, jak dostat ty data do title? — založil Starý chábr
Bitmapa do nekolika MovieClip — založil Martin
Data Scientist / Statistik / Data Mining Professional — založil Profinit EU
Bitmapa,zvuk a alpha v java aplikaci — založil greengold
Moderátoři diskuze