Zachytenie príkazu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zachytenie príkazu – .NET – Fórum – Programujte.comZachytenie príkazu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
15. 2. 2010   #1
-
0
-

Dobrý mám jednu otázku :D
Dá sa zachytiť prýkaz na otvorenie adresára napr: C:/programfile/ a tým sa niečo stane ? Okrem otovrenia adresára :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.245.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
15. 2. 2010   #2
-
0
-

Tato událost lze zachytit pomocí komponenty FileSystemWatcher, který sleduje dění v souborovém systému. Stačí mu nastavit aby kontroloval zvolený adresář a vlastnost NotifyFilter nastavit na NotifyFilters.LastAccess. Na netu se určitě válí dost tutoriálů které se tímto zabývají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
zonda0
Stálý člen
16. 2. 2010   #3
-
0
-

Dík to my úplne stačí lebo som nevedel ani jedno slovo z tých príkazov ale teraz ked viem ta možem na nete pekne si hladať :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.245.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
16. 2. 2010   #4
-
0
-

ešte niečo :)
Že ja nechem aby sledoval dianie v adresári ale iba to že ked sa otvorí ??? lebo to NotifyFilters.LastAccess je iba na to že sleduje súbory v adresári ale ja chcem iba žeby sledoval otvorenie adresára ????? Lebo som si pozeral všetko ohľadom tých príkazoch ale nenašiel som vlastnosť otvorenie adresára ???? Nevieš či sa to náhodov nedá ???? Chcem to použiť na to žeby som zabespečil jeden adresár ked sa spustí program žeby sa nemoh ani otnoriť ani nič v nom meniť ??? Ak vieš aspoň na niečo odpoved tak velmy pekne dakujem :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.245.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
16. 2. 2010   #5
-
0
-

Neuvědomil jsem si, že to funguje jenom se soubory, doufal jsem že to půjde i u složek. Sice pro složky existuje metoda Directory.GetLastAccessTime(cesta), která hlídá čas posledního přístupu, ale když jsem tento příkaz zkoušel, tak jsem zjistil, že při otevření složky se tento čas bohužel nemění, takže mě nenapadá jak ten problém vyřešit. Pokud však chceš zajistit, aby se adresář nemohl otevřít když běží nějaký program, tak pokud vím tak tomuhle se jen tak zabránit nedá, snad jen změnou práv k adresáři, ale to by pak asi do adresáře nemohl přistupovat ani program. A po pravdě mě ani nenapadá důvod, proč by měla aplikace bránit v přístupu do adresářů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
zonda0
Stálý člen
16. 2. 2010   #6
-
0
-

No moj nápad je takýto :
Chcel som vytvoriť program ktorý po otvorený adresátu ktorý by som zadal tak by nabehlo také okienko a by pýtalo heslo. Ak by si zadal dobré tak ti otvorý ak zlé tak nie. A program by bol zapnutý celý čas ked sa pusti PC a dal by som ho skryť takže by nebol nikde vidieť ani v aplikáciach a ani na lištách iba v Procesoch. Ale nevadí ked sa to nedá tak nič to som dostal iba taký nápad ale aspoň som sa naučil neakú novú vlastnoť v C#. Dík fest za zadadi :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.245.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

Podobná vlákna

[C#] WebCamera zachytenie pohybu — založil p-r-e-d-a-t-o-r

Spouštění příkazů — založil Blujacker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý