Pole ovládacích prvků??? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole ovládacích prvků??? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPole ovládacích prvků??? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
24. 10. 2006   #1
-
0
-

Zdarec,
po??d nem??u p?ij?t na to, jak vytvo?it za b?hu programu pole ovl?dac?ch prvk? (konkr?tn? Image), kde ka?dej Img m? v procedu?e _click ten samej k?d.
M?m datab?zi s prom?nliv?m po?tem z?znam? a ke ka?d?mu z?znamu pot?ebuju vytvo?it Image a um?stit ho na formul?? na ur?it? m?sto (co? bych u? zvl?dl - .top a .left)
Ale jak je vytvo?it, to nev?m, moc se mi nechce na formul?? nal?dovat 300 Img s .visible=false. Pora?te, pls. ?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ondřej Sýkora0
Návštěvník
25. 10. 2006   #2
-
0
-

nejdříve vlož na formulář "image" a v "properties" změň vlastnost "index" na "0". Pak tam vlož tohle:

Private Sub Form_Load()
Dim i As Integer, velikostDatabaze As Integer
velikostDatabaze = 5
image1(0).visible=false

For i = 1 To velikostDatabaze
Load Image1(i)
Image1(i).Left = souradnice
Image1(i).Top = souradnice
Image1(i).Picture = LoadPicture("CestaKObrazku")
Image1(i).Visible = True
Next

End Sub

velikostDatabaze si zjistíš kolik je tam zaznamu
souradnice asi chápeš, no a CestaKObrazku je prostě cesta k obrázku :-))
doufám, že to funguje, protože jsem to nezkoušel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
forstec
25. 10. 2006   #3
-
0
-

jj, funguje to, díky.
Ještě, věděl by někdo, jak to docílit ve VBA (Excel)? Tam vlastnost index u Image není.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Matoušek0
Návštěvník
26. 10. 2006   #4
-
0
-

A to je jenom dobře že nefunguje , protože to je neskutečná prasárna
takhle to má vypadat

Set txtNew = Controls.Add("VB.TextBox", "Dynamický")
txtNew.Text = "Nový Textbox"
txtNew.Visible = True

PS:v excelu jsem to nezkoušel v accesu to nepopužívám neb musí být formulář přepnut do designview což při případném MDE není možné...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý