Mazanie textaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mazanie textaku – C / C++ – Fórum – Programujte.comMazanie textaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dodo0
Newbie
16. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdravim
Chcem urobit program ktory nacita textovy subor (zdrojovy kod) a vymaze z neho vsetky poznamky ktore si tam zapoznamkoval nejaky programator. Tzn. vsetko za //, medzi /* */, atd. Chcem to spravit tak ze spustim program, on si nacita ten subor ktory mu tam nachystam a z toho suboru (napr. teda zdrojoveho kodu) vymaze tieto zapoznamkovane veci.
Zatial som pokrocil tak, ze program mi nacita ten dany subor znak po znaku a vypise ho:

#include "stdafx.h"
#include "stdlib.h"
#include "errno.h"
#include "stdio.h"
#include "string.h"


int main()
{
char text[255];

FILE *subor;
if((subor=fopen("Moje.txt","r"))==NULL)
{
printf("Subor neexistuje");
}

if((subor=fopen("Moje.txt","r"))!=NULL)
{
printf("Subor existuje");
}

int i;
do
{
i=fgetc(subor);
fputc(i,stdout);
}while (i!='%');

getchar();
getchar();
return 0;
}

Obetoval som cely dnesny den vymyslanim dalsieho kodu ako by som spravil to, ze ked program narazi na tie poznamkovacie znaky (//, /* */ ...) tak aby tu poznamku od uzivatela proste vymazal z toho textaku.
Samozrejme vymyslel som vela sposobov ale bohuzial ziaden mi nefungoval, bud bol zly alebo nerobil to co mal tak preto ich sem nebudem vypisovat.
Za pripadne rady vopred Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.88.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 2. 2010   #2
-
0
-

Vydal si se na nesnadnou cestu. Pokud chceš mazat jenom komentáře, tak musíš stejně rozebrat zdroják, aby si věděl, kde zrovna jsi. Jinak by se ti mohlo stát, že smažeš obsah řetězce apod.

Asi nejjednodušší řešení je přes "stavový automat", tj. vzhledem k tomu, že chceš jenom komentáře, tak stačí načítat znak po znaku (to už máš) a hledat znak /, když ho bude následovat /, tak je komentář do konce řádku. Když ho bude následovat *, tak je komentář do dvojice znaků */. Pak nesmíš zapomenou mít i stav pro znak " a případně ' (uvozovky a apostrof) z výše uvedeného důvodu.

A podle aktuálního stavu to buď budeš (nejlépe) zapisovat do jiného souboru nebo nebudeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 104 hostů

Podobná vlákna

Rychlejší přepis texťáku — založil Franceq

Export z sql do textaku — založil Plech

Livewires - Mazanie — založil Dolby

Mazanie znaku — založil Grungy

Mazanie dat z 2 tabuliek — založil JannyM

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý