Vyhledávání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhledávání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.comVyhledávání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

TheSun0
Duch
16. 2. 2010   #1
-
0
-

Mám takhle zadané pole:

char znak='n';

char* text[4];
text[0]="Nazdar,";
text[1]="myslis,";
text[2]="ze to vazne";
text[3]="funguje?";


úkolem je napsat funkci, která zjistí četnost proměnné znak v tom textu. Představu jsem měl takovou, že to provedu přes dva vnořené for-y, jeden bude střídat řádky a druhej uvnitř hledat danej znak a přičítat k celkovymu vysldku když ho najde. Akorát jsem narazil s tím prohledáváním jednotlivejch řetězců a porovnáváním s tím znakem. Zkoušel jsem použít něco ve smyslu text[radek]+sloupec jenže to pouze odebírá první znak řetězce a nebere znaky po samotné jeden po druhém. Ví někdo jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.61.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 2. 2010   #2
-
0
-

Délka řetězce strlen -> počet znaků ve sloupci a pak k tomu přistupovat text[radek][sloupec].

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
dannyk0
Věrný člen
17. 2. 2010   #3
-
0
-

No jeslti se nepletu, tak nemel bys mi promennou text nadefinovanou jako vicedimenzni pole a ne pouze jako jedno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
m->29+6
Super člen
17. 2. 2010   #4
-
0
-

Nie, má to dobre: char* text[4] (pole reťazcov) akurát tie reťazce musia byť konštantné alebo niekde uložené (dynamicky alokované...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Grungy0
Super člen
17. 2. 2010   #5
-
0
-

jj tiež by som to tipol skôr na takýto nejaký zápis

char* text[4]

{"Nazdar," , "myslis," , "ze to vazne" , "funguje?"};

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Nahrazování v řetězci — založil BlackHole

Hledání v řetězci — založil Dr. ERROR

Mazani v retezci — založil pavel

Prace s retezci — založil matesomg

Prace s retezci — založil marc_ramin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý