QUIT tlacitkem – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

QUIT tlacitkem – Python – Fórum – Programujte.comQUIT tlacitkem – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
polerok0
Návštěvník
16. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, mam ze cvika programek - zacatky s gui - a nejak mi nefunguje commadn quit. Kdykoliv na tlacitko ktere by to melo vypnout kliknu, tak okno s pythonem zamrzne. Dekuji za pomoc co delam blbe...

from Tkinter import *


class myApp:
def __init__(self, master):
"""
self.fr = Frame(master)
self.bu = Button(self.fr, text="------1------", command=self.fr.quit)
self.bu1 = Button(self.fr, text="------2------", command=self.fr.quit)
self.bu2 = Button(self.fr, text="------3------", command=self.fr.quit)
self.bu3 = Button(self.fr, text="------4------", command=self.fr.quit)
self.fr.master.title("Button")
self.fr.pack()
"""
"""
self.bu.pack(side="left")
self.bu1.pack(side="bottom")
self.bu2.pack(side="top")
self.bu3.pack(side="top")
self.bu1.destroy()
"""
"""
self.bu.grid(row=0, column=5)
self.bu1.grid(row=10, column=1)
self.bu2.grid(row=1, column=0)
self.bu3.grid(row=1, column=1)
"""
self.bu1 = Button(master, text="------1------")
self.bu2 = Button(master, text="------2------")
self.fr = Frame(master)
self.bu3 = Button(self.fr, text="------3------")
self.bu4 = Button(self.fr, text="------4------")

self.bu1.grid(row=0, column=0)
self.bu2.grid(row=5, column=5)
self.fr.grid(row=3, column=0, columnspan=5)
self.bu3.pack()
self.bu4.pack()

root = Tk()
app = myApp(root)
root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.48.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 2. 2010   #2
-
0
-

polerok napsal:
Zdravim, mam ze cvika programek - zacatky s gui - a nejak mi nefunguje commadn quit. Kdykoliv na tlacitko ktere by to melo vypnout kliknu, tak okno s pythonem zamrzne. Dekuji za pomoc co delam blbe...

from Tkinter import *

class myApp:
def __init__(self, master):
"""
self.fr = Frame(master)
self.bu = Button(self.fr, text="------1------", command=self.fr.quit)
self.bu1 = Button(self.fr, text="------2------", command=self.fr.quit)
self.bu2 = Button(self.fr, text="------3------", command=self.fr.quit)
self.bu3 = Button(self.fr, text="------4------", command=self.fr.quit)
self.fr.master.title("Button")
self.fr.pack()
"""
"""
self.bu.pack(side="left")
self.bu1.pack(side="bottom")
self.bu2.pack(side="top")
self.bu3.pack(side="top")
self.bu1.destroy()
"""
"""
self.bu.grid(row=0, column=5)
self.bu1.grid(row=10, column=1)
self.bu2.grid(row=1, column=0)
self.bu3.grid(row=1, column=1)
"""
self.bu1 = Button(master, text="------1------")
self.bu2 = Button(master, text="------2------")
self.fr = Frame(master)
self.bu3 = Button(self.fr, text="------3------")
self.bu4 = Button(self.fr, text="------4------")

self.bu1.grid(row=0, column=0)
self.bu2.grid(row=5, column=5)
self.fr.grid(row=3, column=0, columnspan=5)
self.bu3.pack()
self.bu4.pack()

root = Tk()
app = myApp(root)
root.mainloop()



za 1, jestli jsem to dobre pochopil tak muzes kod od radku 5 do radku 26 vymazat..
za 2, ve zbylem kodu(ktery jede) nemas nadefinovane ty prikazy takze to bude vypadat asi takhle :
from Tkinter import *



class myApp:

def __init__(self, master):



self.bu1 = Button(master, text="------1------", command=quit)

self.bu2 = Button(master, text="------2------", command=quit)

self.fr = Frame(master)

self.bu3 = Button(self.fr, text="------3------", command=quit)

self.bu4 = Button(self.fr, text="------4------", command=quit)



self.bu1.grid(row=0, column=0)

self.bu2.grid(row=5, column=5)

self.fr.grid(row=3, column=0, columnspan=5)

self.bu3.pack()

self.bu4.pack()



root = Tk()

app = myApp(root)

root.mainloop()

PS:To command=self.fr.quit tam byt nemusi, co vim jede to i kdyz tam das jen command=quit , snad jsem pomohl :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.212.–
polerok0
Návštěvník
18. 2. 2010   #3
-
0
-

Ano, slo o prikazy, ktere byly zakomentovany, nicmene rada pomohla. Takze moc dekuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.64.–
polerok0
Návštěvník
18. 2. 2010   #4
-
0
-

Tak problem se trochu vratil... ted se me to zepta, jestli to chci zabit a kdyz dam ne, tak o5 sek... :o(

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.64.–
19. 2. 2010   #5
-
0
-

polerok napsal:
Tak problem se trochu vratil... ted se me to zepta, jestli to chci zabit a kdyz dam ne, tak o5 sek... :o(



nejak nevim co mas na mysli..?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.212.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Problém s tlačítkem — založil Radim Laurenc

Zavření okna tlačítkem — založil roman.jaros

Rolování tlačítkem myši — založil Fonadius

Přechod na jiné okno tlačítkem — založil roman.jaros

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý