Databaze a adapter – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databaze a adapter – .NET – Fórum – Programujte.comDatabaze a adapter – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
17. 2. 2010   #1
-
0
-

Dobry den,

potreboval bych poradit mam db a pres adapter do ni vkladam data delal jsem to podle clanku na zive.cz myslim si ze to mam uplne stejny a ten novy radek se mi do db nezapise a zaroven to ani nenapise zadnou chybu tak nevim kde je problem?



connection.Open();
dataSet = new DataSet();
adapter = new SqlDataAdapter();
adapter.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM Klienti", connection);
adapter.InsertCommand = new SqlCommand("INSERT INTO Klienti(Jmeno, Prijmeni, RodneCislo, AdresaBydliste, Telefon, Heslo) VALUES(@Jmeno, @Prijmeni, @RodneCislo, @AdresaBydliste, @Telefon, @Heslo)", connection);
adapter.DeleteCommand = new SqlCommand("DELETE FROM Klienti WHERE Id=@Id", connection);

adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@Jmeno", SqlDbType.VarChar, 50, "Jmeno");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@Prijmeni", SqlDbType.VarChar, 50, "Prijmeni");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@RodneCislo", SqlDbType.VarChar, 50, "RodneCislo");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@AdresaBydliste", SqlDbType.VarChar, 50, "AdresaBydliste");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@Telefon", SqlDbType.VarChar, 50, "Telefon");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@Heslo", SqlDbType.VarChar, 50, "Heslo");

adapter.DeleteCommand.Parameters.Add("@Id", SqlDbType.Int, 4, "Id");

adapter.Fill(dataSet, "Klienti");

//Pridani klienta
DataRow novyKlient = dataSet.Tables["Klienti"].NewRow();
novyKlient["Jmeno"] = "asasdewd";
novyKlient["Prijmeni"] = "asasdewd";
novyKlient["RodneCislo"] = "asasdewd";
novyKlient["AdresaBydliste"] = "asasdewd";
novyKlient["Telefon"] = "asasdewd";
novyKlient["Heslo"] = "asasdewd";
dataSet.Tables["Klienti"].Rows.Add(novyKlient);

//Ulozeni do databaze
adapter.Update(dataSet, "Klienti");
//vymazani vsech zaznamu
dataSet.Clear();
//opetovne naplneni
adapter.Fill(dataSet, "Klienti");


Dekuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
Reklama
Reklama
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
17. 2. 2010   #2
-
0
-

vazne nikdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
dannyk0
Věrný člen
17. 2. 2010   #3
-
0
-

No mozna se mylim, ale nevidim tam nikde samotne vykonani tech query. Takze bych zkusil ExecuteQuery nebo neco na ten styl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
18. 2. 2010   #4
-
0
-

ja si prave nejsem jistej nemelo by to zaridit to adapter.Update...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
dannyk0
Věrný člen
18. 2. 2010   #5
-
0
-

No teoreticky jo. Zkus to cele obalit try/catch a nebo pak zkus odebrat insertcommand a uvidis, jeslti to neco dela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV+42
God of flame
18. 2. 2010   #6
-
0
-

kdyz si nejsi jistej tak existuje dokumentace.. to je to co lidi zasadne nectou

treba ti chybi commit.. pokud je to nejaka lepsi databaze nez mysql

pak tu v kodu nevidim zadny navazani connection na ostatni objekty.. to muze byt taky chyba...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
18. 2. 2010   #7
-
0
-

Uz je to vyreseno. cely kod byl spravne ale kdyz jsem to zkousel na databazi primo ve VS tak to nejelo ale jak to bylo ve SQL Serveru tak to jelo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Filtr a vlastní adaptér — založil rmaster

Návrhový vzor adaptér — založil pidgin

Databáze ? — založil Láďa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý