Zdravím,
zprovoznili jsme RMI (na Tomcatu), které bude fungovat v aplikační vrstvě spolu s webovým klientem (tam jeho využití nebude), pomocí RMI se bude připojovat desktopová aplikace. Ale mám pár otázek k tomu.
Prošel jsem několik tutoriálů na RMI a i když se mi zdály všechny naprosto stejné, jen se změněnými názvy například, nenašel jsem to, co jsem hledal.
Je potřeba vygenerovat Stub soubory pro klienta? Není problém je vytvořit z class souborů, které patří k serveru. Problém ale je, kam s nimi, kam je mám nakopírovat, jak a jakým způsobem je mám přidat do klienta? Další věcí je, že pokud Stub je lokální zástupce vzdáleného objektu, pak nemůžu použít přesně stejný název objektu jako na serveru, protože generovaná třída bude mít název NazevTridy_Stub, takže bych pak měl použít všude _Stub?
Další problém, se kterým jsme se setkali je ten, že všechno nám funguje jen v případě, kdy provedeme undeploy aplikace z Tomcatu, vypneme Tomcat a potom znovu spustíme server, teprve potom se klient může opět připojit. V opačném případě dostáváme u klienta Unmarshall Exception, kde se mj. píše i o tom, že hledá Stub soubory. Ale kam s nimi? Ať je dám kamkoli, pořád dostávám tuto vyjímku, dokud neundeploynu aplikaci z Tomcatu, celý Tomcat a znovu ji tam nedám.
Nevíte někdo jak to řešit nějak lépe? Přece není podmínkou, abych musel vypínat celý Tomcat??
Díky za rady
Fórum › Java
RMI na Tomcatu
To Quiark :
Díky za odpověď. Pravda, s tím používáním názvu tříd. Napsal jsem to nějak úplně nelogicky, protože už jsem se do toho po dlouhé době zamotal. Já jsem se dočetl jen o tom, že skeleton se už nepoužívá, o stubu jsem se nic takového nedozvěděl a snad v každém tutoriálu na rmi ho používají.
Co ale nevím, tak k čemu je, protože volám metody nad interfacem a ne nad lokálním zástupcem vzdáleného objektu (což je stub), takže nevím, k čemu by mi tam vlastně byl. Nakonec to začalo fungovat, nevím ani proč, zdálo se mi, že to pořád píšu stejně a teď to chodí bez problémů :-)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů
Podobná vlákna
RMI a kompozitni Objekt — založil NotBeginner
IBM JDK RMI SHA MessageDigest not available — založil Jirka
Načítání slov ze souboru — založil Bery
Hledá se nadšenec pro webovou hru — založil Reezo
Čtení vstupu pro více zadaných prvků najednou — založil Petr
Moderátoři diskuze