Program na řešení jednoduché šachové úlohy - Nevím jak začít – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program na řešení jednoduché šachové úlohy - Nevím jak začít – PHP – Fórum – Programujte.comProgram na řešení jednoduché šachové úlohy - Nevím jak začít – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MaxDJs0
Návštěvník
17. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdravím všechny na fóru,

potřeboval bych poradit s úlohou, kterou jsme dostali ve škole.

Tady je zadání:

Vložíme figurku KONĚ na libovolné místo šachovnice a program určí, která políčka figurka potencialně ohrožuje.



Nevím jak začít. Samozřejmě nechci od Vás udělat kompletní program, ale potřebuji poradit jak začít a případnou konzultaci, kdybych se někde zasekl.

Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
17. 2. 2010   #2
-
0
-

tech policek je jen osm, napis si funkci, ktera vrati mozne pozice, kam ma kun jit..

function kunPozice($x, $y) {

$kroky = array(
array($x+2, $y+1),
array($x+2, $y-1),
array($x-2, $y+1),
array($x-2, $y-1),
array($x+1, $y+2),
array($x+1, $y-2),
array($x-1, $y+2),
array($x-1, $y-2),
);

$kroky = filtrovatRealnePozice($kroky);
return $kroky;
}

a ted jeste vyfiltrovat, zda dane policko existuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
MaxDJs0
Návštěvník
17. 2. 2010   #3
-
0
-

Je ta funkce na vyfiltrování správná nebo ne?



function filtrovatRealnePozice($x,$y,$RozmerSachovnice) {
Result = true
Result &= 0 <= $x;
Result &= $x < $RozmerSachovnice;
Result &= 0 <= $y;
Result &= $y < $RozmerSachovnice;
Result &= Board[$x][$y] == 0;
return Result ;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 2. 2010   #4
-
0
-

neni..
- hrach dal pozice do pole.. (to ale muzes osefovat tim, ze si je zkontrolujes rovnou nez je do pole vlozis)
- pak promenne pouzivaji $ jako oznaceni ze to sou promenne..
- kazdy prikaz musi byt ukoncen strednikem

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs0
Návštěvník
17. 2. 2010   #5
-
0
-

a dá se tahle funkce použít i na pole??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 2. 2010   #6
-
0
-

To MaxDJs : ne tak jak si ji napsal

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
18. 2. 2010   #7
-
0
-

no, rozmery sachovnice jsou vzdy stejne, takze nechapu promennou $RozmerSachovnice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
MaxDJs0
Návštěvník
18. 2. 2010   #8
-
0
-

Sice se to netýká mého problému, ale zkoušel jsem si udělat rezervační systém pro kino (podle skriptu v učebnici PHP), ale hází mi to chyby.

Odkaz: http://90.177.22.99/sachy/046.php

Bylo by možno mi poradit co s tím??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Kuboslav
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
18. 2. 2010   #9
-
0
-

To MaxDJs : bez PHP zdrojáku asi nič ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.219.–
MaxDJs0
Návštěvník
18. 2. 2010   #10
-
0
-

Tady je zdroják

ftp://user:loremipsum@90.177.22.99/sachy

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 2. 2010   #11
-
0
-

bud to nepodporuje zkracene tagy pro php nebo to nepodporuje vubec php..
jestli mas v knizce ty zkraceny tak ji rovnou zahod.. bude uz zatracene stara

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Nevím jak začít... — založil Razil

(Help) Nevím jak začít — založil Wahu

Řešení 9. úlohy — založil black evil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý