Ako ziskat pristup k obrazkom – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako ziskat pristup k obrazkom – .NET – Fórum – Programujte.comAko ziskat pristup k obrazkom – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eversmann0
Návštěvník
20. 2. 2010   #1
-
0
-

mam dynamicky vytvoreny PictureBox, v ktorom chcem menit obrazky podla udalosti. V projekte som si vytvoril novy priecinok, do ktoreho som si nahadzal vsetky potrebne obrazky a nemozem sa teraz k nim dostat. Ked som vytvoril PictureBox v dizajneri cez ToolBox a pridal som obrazky cez PB ako projektove zdroje, tak som mohol k nim pristupovat pomocou:



pictureBox1.Image = global::xxxxx.Resource1.ner;


v dynamickom to ale nefunguje, tak vazne neviem ako dalej. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 2. 2010   #2
-
0
-

A co je špatné na resource? A pokud to chceš dynamicky a chceš poradit, tak musíš být konkrétnější. Jak načítáš obrázky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
23. 2. 2010   #3
-
0
-

To liborb : v projekte si vytvorim new folder a pridam existing item ako image file. ak sa nemylim, tak by sa obrazky mali stat potom sucastou exe suboru. ak je nejaky lepsi sposob, tak sem s nim. nechcel som to robit cez zadanie cesty, lebo neskor si chcem spravit na program instalacku a neviem, ako by som upravoval cestu. ked si zadam potrebne obrazky svojim sposobom, tak nedokazem k nim ziskat pristup. diky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 2. 2010   #4
-
0
-

Součástí exe neboli resource a nic dalšího bych neřešil. Pokud to ovšem nechceš dělat tak, že je uděláš součástí exe a pak je budeš z toho exe souboru dolovat :smile19: .

A jinak není nic špatného na tom mít obrázky mimo exe a přistupovat k nim krz cestu. Relativní cesta funguje poměrně dobře. Stejně tak funguje dobře uložení adresáře, do kterého se aplikace nainstaluje, do registrů (nebo jinam). Způsobů je mnoho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
23. 2. 2010   #5
-
0
-

To liborb : tak to asi nie. no mne staci iba jeden co bude fungovat, nemohol by si napisat nieco konkretne, podla moznosti co najjednoduchsie? diky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 2. 2010   #6
-
0
-

Resource sis vyzkoušel, jsou funkční. "Nevýhoda" je ta, že změna obrázku == změna exe a exe soubor je samozřejmě o velikost obrázků "nafouknutý".

Načítání za běhu je jen o něco málo složitější, musí se ovšem řešit chybové stavy, ale zase můžeš měnit obrázky (což může někdy vadit).

A tvůj "problém" je asi v tom, že sis nakopíroval obrázky do projektu adresáře, ale nepřidal si je do resource. To je celé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
23. 2. 2010   #7
-
0
-

To liborb : to nafuknutie mi az tak nevadi, nejde o nic velke. je to mozne a znie to lahko, ale ako to vyriesim??
dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 2. 2010   #8
-
0
-

No ... vždyť si to přes resource už dělal, ale když jinak nedáš: Solution Explorer -> Properties -> něco.resx (např. Resource.resx) -> Add resource -> Add Existing File a pak k nim přistupuješ global::XXXX.Properties.Resources.OZNACENI_OBRAZKU.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
23. 2. 2010   #9
-
0
-

To liborb : dostal som sa po krok Rerources.resx, ale nikde som nenasiel add resource, tak vazne neviem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 2. 2010   #10
-
0
-

Otevři resource jako když edituješ form nebo zdrojový kód, a ty další volby jsou na tom otevřeném listě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Eversmann0
Návštěvník
23. 2. 2010   #11
-
0
-

To liborb : kliknem pravym na Resources.resx, je tam 11 veci ale ani jedna nieje add resource, tak neviem, inac dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 2. 2010   #12
-
0
-

Místo kliku pravým zkus levý dvojklik ... a na otevřeném listu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý