C# Odchycení události jiného procesu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Odchycení události jiného procesu – .NET – Fórum – Programujte.comC# Odchycení události jiného procesu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
General0
Návštěvník
21. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdar, dělám program pro hru VIetcong, potřebuju t jiného procesu odchytit stisk určité klávesy a také nějakou nasimulovat, čim to provedu? Ještě se chci zeptat, čim se "udělá aktivní okno" jiného procesu? (něco jako je když ve vlastnim programu dam prvek.Focus()).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 2. 2010   #2
-
0
-

Odchycení stisku klávesy -> keyboard hook
Simulace stisku klávesy -> SendKeys
Aktivní okno -> SetForegroundWindow (jenom si budeš muset najít .NET alternativu :smile1: )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
General0
Návštěvník
22. 2. 2010   #3
-
0
-

Jakym způsobem odchytim stisk klávesy z toho procesu co nemá aktivní okno? Prostě nějak tahat "global keyboard hook"..

private void Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)

{
if (e.KeyCode == Keys.X)
{
//akce!
}
}

To funguje jen když je okno aktivní.. Protože až zmáčknu ve hře X tak potřebuju provést nějakou akci.. Jinak se mi nechce provést akce po stisknutí X když má form nějakej prvek třeba button.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 2. 2010   #4
-
0
-

Sám sis odpověděl ... global keyboard hook ... to zadáš do googlu ... :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
General0
Návštěvník
22. 2. 2010   #5
-
0
-

liborb napsal:
Sám sis odpověděl ... global keyboard hook ... to zadáš do googlu ... :smile1:


Asi už hodinu prohledávam Google a Bing, zatim jsem nenarazil na řešení..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 2. 2010   #6
-
0
-

Jenom hodinu? Tak to si skoro ani nezačal :smile1: . Ale je pravda, že na mě "můj" google tohle vyvrhnul jako první odkaz a řekl bych, že je to ono, co hledáš: http://www.codeproject.com/KB/cs/globalhook.aspx, takže hodina je asi opravdu dostačující.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý