Získání pořadí v databázi jako proměnnou – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Získání pořadí v databázi jako proměnnou – PHP – Fórum – Programujte.comZískání pořadí v databázi jako proměnnou – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Algon
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
24. 2. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám takový problém. Chtěl bych dostat pořadí záznamu v databázi jako proměnnou, ale nevím jak na to.

Mám takovýto dotaz:



SELECT name FROM profiles ORDER BY name


A PHP kód:


$poradi = 0;
while( $row = mysql_fetch_array( $a ) ) {
$poradi++;
echo $poradi . $a['name'];
}


Toto mi vypíše:
1. Anna
2. Kristyna
3. Michael

Ale nevím, jak uložit do proměnné a vypsat pořadí konkrétně např. uživatele "Anna".
Poradíte prosím?

Předem děkuji za odpověd'

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.233.191.–
Reklama
Reklama
Dawo
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
24. 2. 2010   #2
-
0
-

To Algon : pokud to správně chápu, tak si tu proměnnou $poradi ukládej do pole anebo si ji ukládej v DB, to budeš muset po každém přidání nového záznamu "přepočítat".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.219.–
plasmo0
Věrný člen
24. 2. 2010   #3
-
0
-

Udělej si pole, kde klíč bude uživatel a hodnota pořadí, do tohoto ukládej a pak volej:



print $pole[$uzivatel];


Strašit tady s databází se mi zdá hodně zbytečné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Kuboslav
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
25. 2. 2010   #4
-
0
-

To Algon :
to čo radí plasmo je asi najlepšie riešenie ..
inak ty si myslel asi niečo takéto :



<?php
$pole ['a'] ['name'] = "Anna";
$pole ['b'] ['name'] = "Jakub";
$pole ['c'] ['name'] = "Peter";
$pole ['d'] ['name'] = "Jonatan";
foreach($pole as $kluc => $hodnota){
$$kluc = $hodnota['name'];
}
echo $a."";
echo $b."";
echo $c."";


v Tvojom prípade sa to nedá urobiť lebo názov premennej nemôže byť číslo ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.219.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 2. 2010   #5
-
0
-

Kuboslav napsal:
To Algon : inak ty si myslel asi niečo takéto



Děkuji, ale nechtěl jsem uložit číslo jako název proměnné, ale jako její hodnotu.

Děkuji všem, nakonec jsem to udělal takto:

SELECT COUNT(*)+1 username FROM profiles WHERE username < $username

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.233.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Pořadí záznamu v databázi — založil Míša

Struktura s promennou — založil Hlavinka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý