Otevirani soubru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otevirani soubru – C / C++ – Fórum – Programujte.comOtevirani soubru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Siblik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 2. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
potreboval bych poradit jak funguje otevirani soubor pomoci ifstream. Pokud zadam klasicky



ifstream soubor("soubor.txt");


tj. relativni cesta k souboru, tak kdyz spustim svuj program s nejakym parametrem prikazove radky, aplikace soubor.txt nenajde a neotevre. Pokud, ale zadny parametr nezadam vse je OK. V cem je chyba ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 2. 2010   #2
-
0
-

To moc smyslu nedává, leda by ten parametr nějak měnil aktuální adresář, a proto se pak soubor nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Siblik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 2. 2010   #3
-
0
-

Tak uz sem na to prisel, no nedela to primo parametr, ale aktualni slozka se zmeni pri spatne nastavenem zastupci, nebo jak muj program vyuziva -Otevrit soubor v programu- v exploreru, nastavi se slozka souboru ne samotneho programu... :-

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
LJ10240
Stálý člen
25. 2. 2010   #4
-
0
-

Zkus používat něco na tento způsob:

char appPath[MAX_PATH];

char* GetFN(char *fileName) {
GetModuleFileName(NULL, appPath, MAX_PATH);
string currentDir = appPath;
size_t i = currentDir.rfind("\\", strlen(appPath));
currentDir.resize(i + 1);
currentDir.append(fileName);
ZeroMemory(appPath,strlen(appPath));
strcpy(appPath,currentDir.c_str());
return appPath;
}
void nejakaFce(){
(...)
ifstream soubor(GetFN("soubor.txt"));
(...)
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý