Dobrý den,
Jsem dá se říct úplný začátečník (takže se předem omlouvám jestli použiji nesprávné výrazy nebo něco nedává smysl), v jazyce C++ se učím cca půl roku a v C++Builderu jen pár měsíců. Zajímalo by mě jak lze v C++ Builderu volat nějaký opakující se kod. Prostě mám stejný kod, který chci "zavolat" z určitých části programu, aby sem ho nemusel všude vypisovat. Na radu jsem zkusil něco vy smyslu void nazev() {kod...} a pak se to jen volalo nazev(); , ale v kodu který byl pod tím void mi to nebralo komponenty a psalo např. "Undefined symbol 'Image1' ". (Ještě mě napadlo, ale to asi není nejideálnější řešení, že by dal ten kod do komponenty TTimer a volal by ten kod spuštěním Timeru (Enabled=true) a na konci kodu by se zase vypl (false). Tak jak se to dá udělat ? Předem díky za odpověď.
Fórum › C / C++
Opakující se kod, C++ Builder
Stačí kdyby jste mi vysvětlili princip jak udělat aby jsem mohl zavolat z nějaké části programu kod, který by jsem jinak nejednou musel zkopírovat. Kod, který chci volat je složitější, ale v principu si myslím pořád stejný jako např:
void cara()
{
Image1->Canvas->MoveTo(100,100);
Image1->Canvas->LineTo(300,300);
}
a když ji pak chci zavolat cara(); tak to napíše chybu "Undefined symbol 'Image1' ". Opravdu by mi pomohlo kdyby to nějak šlo udělat..
Musíš ten Image1 tý funkci předat jako parametr tzn
void cara(image obr)
{
obr->Canvas...
obr->Canvas..
}
a pak už jen cara(Image1)
Teda pokud je Image 1 datoveho typu image
No když to napíšu takto:
void cara (TImage ahoj)
{
ahoj->Canvas->LineTo(100,100);
ahoj->Canvas->MoveTo(300,300);
}
tak to jde, ale zas to píše jinou chybu (něco s tou šipečkou) "Pointer to structure required on left side of -> or ->* ". Jo a jestli to teda chápu dobře tak za ty parametry mam vypsat všechny komponenty, které v té funkci použiji a třeba i globální proměnné?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pole - opakující se čísla — založil vidonv
Opakující se pozadí a 2 obtékající sloupce — založil JMM
Funkce na nejčastěji se opakující odebrané jídlo — založil Deivson
Kód, který edituje/píše kód, který se hned dá spustit — založil Kartik
C++ builder — založil Filip