Java - vykreslenie kruhu nejakej farby – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - vykreslenie kruhu nejakej farby – Java – Fórum – Programujte.comJava - vykreslenie kruhu nejakej farby – Java – Fórum – Programujte.com

 

sasa
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 2. 2010   #1
-
0
-

Viete mi pomoct ako v jave vykreslit tri kruhy vedla seba, ktore budu mat roznu farbu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.89.–
programmist
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 2. 2010   #2
-
0
-

Tady to máš, kdyby si chtěl něco vysvětlit napiš.

import java.awt.BorderLayout;

import java.awt.Color;
import java.awt.Graphics;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JPanel;

/**
*
* @author Vaškovi
*/
public class Kruhy extends JPanel {

public Kruhy() {
repaint();
}

@Override
public void paint(Graphics g) {
//jeden kruh černé barvy
g.setColor(Color.black);
g.drawOval(0, 0, getHeight(), getHeight()); // umístěn u kraje; velikost je podle výšky panelu

//druhý kruh červené barvy
g.setColor(Color.red);
g.drawOval(getHeight(), 0, getHeight(), getHeight()); // umístěn hned vedle prvního; velikost jako u předchozího

//třetí kruh modré barvy
g.setColor(Color.blue);
g.drawOval((getHeight())*2, 0, getHeight(), getHeight()); // umístěn hned vedle druhého; velikost jako u předchozího
}


public static void main(String[] args) {
JFrame jf = new JFrame("Tři kruhy");
jf.getContentPane().add(new Kruhy(), BorderLayout.CENTER);
jf.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);

jf.pack();
jf.setResizable(false);
jf.setVisible(true);
jf.setBackground(Color.white);
int sirka= 600,vyska = 200;
jf.setSize(sirka,vyska);
java.awt.Dimension screenSize = java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit().getScreenSize();
jf.setBounds((screenSize.width-sirka)/2, (screenSize.height-vyska)/2, sirka, vyska);
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.9.–
duracer0
Duch
28. 2. 2010   #3
-
0
-

A keby som chcel, aby bol ten kruh plny? Teda jednalo by sa o kruh, nie o kruznicu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.234.241.–
SeraphCZ0
Stálý člen
8. 3. 2010   #4
-
0
-

V tom případě použij metodu fillOval místo drawOval

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.126.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Točenie v kruhu — založil Anonym

Vykreslenie grafov — založil Anonymní uživatel

Vykreslenie obrázku — založil Majo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý