Zistenie triedy v statickej metóde – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zistenie triedy v statickej metóde – Java – Fórum – Programujte.comZistenie triedy v statickej metóde – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prog.0
Věrný člen
25. 2. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, začínam s Javou,

chcel by v statickej metóde získať triedu / jej názov, nad ktorou bola táto statická metóda volaná.

abstract class Entity

{
public static void writeClassName()
{
System.out.writeln( ZISKAT_MENO_TRIEDY() );
}
}

class Auto extends Entity
{
...
}

Entity.writeClassName(); // vypíše "Entity"
Auto.writeClassName(); // vypíše "Auto"
Vedel by mi prosím niekto poradiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 2. 2010   #2
-
0
-

Metodu writeClassName voláš jako instanční, takže nemusí být statická. Na získání jména třídy použij getClass().getName():



import java.lang.Class;

public class Pokus
{
public static void main(String args[]) {
Pokus pokus = new Pokus();

System.out.println("jmeno tridy = " + pokus.getClass().getName());
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
programmist
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 2. 2010   #3
-
0
-

Tohle by mělo fungovat, i když nevim jestli je to přesně to co chceš:


  public static void writeClassName() {

System.out.println(new Entity().getClass().getName());
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.9.–
Prog.0
Věrný člen
25. 2. 2010   #4
-
0
-

To liborb : Ide mi o to, aby bola statická.

A stale to nerieši problém na odvodených triedach, vypisovať bude meno základnej triedy.


Robím databázovú app, kde mám niekoľko entít, pričom pre každý entitný typ mám editor (JDialog)
Potom mám Dialogy kde sú zoznamy prehľady a pod.

Pre otvorenie okna kontkrétnej entity chcem použiť <Trieda entity>.showEditor( <id entity> ), napríklad:

Auto.showEditor( 10 );

Chcem aby, ak už je otvorený editor pre Auto-10, tak aby sa len na tento editor nastavil fokus, inak aby sa vytvorilo nové okno.


Momentálne mám pre každú entitu samostatnú classu odvodenú priamo od javax.swing.JDialog, kde celú funkcionalitu prepisujem odznova. Chcel by som preto vytvoriť base class pre všetky entity, pričom by vedela spraviťminimálne .showEditor( id ), kde by prehľadala zoznam všetkých otvorených okien, a zistila či editor už existuje a tak mu nastavila fokus, a ak neexistuje, tak ho vytvorila.
Práve pri prehľadávaní zoznamu všetkých otvorených okien potrebujem porovnávať, či sa trieda otvoreného okna a trieda, nad ktorou je statická metóda showEditor volaná zhodujú. Okrem toho porovnávam id entity.

public abstract class Entity extends javax.swing.JDialog

{
final private static ArrayList<Entity> openedEntities = new ArrayList<Entity>();

protected Long id;

public void showEditor(Long ID)
{
for(Entity opened : openedEntities)
{
if (opened.getClass() == __AKTUALNA_TRIEDA__ && ID.equals(opened.id))
{
opened.requestFocus(); // entita je uz otvorena, staci jej dat focus
return;
}
}
// entita nie je otvorena, treba vytvorit novu
final Entity newEntity = __AKTUALNA_TRIEDA_.newInstance( ID );
openedEntities.add(newEntity);
newEntity.addWindowListener(new WindowAdapter() {
@Override
public void windowClosed(WindowEvent evt) {
openedEntities.remove(newEntity);
}
});
}

protected Entity(Long id)
{
this.id = id;
...
}
}

final public class Auto extends Entity
{
// JDialog predstavujuci editor entity Auto
..
}

final public class Servis extends Entity
{
// JDialog predstavujuci editor entity Servis
..
}



pre otvorenie/aktivovanie entit tak staci spravit:

Auto.showEditor(5); // otvori nove okno

Servis.showEditor(2); // otvori nove okno
Auto.showEditor(5); // aktivuje uz otvorene okno


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 2. 2010   #5
-
0
-

A toto nefunguje?:



if ((opened.getClass() == this.getClass()) && (ID.equals(opened.id))) {

// nebo
if ((opened.getClass().getName() == this.getClass().getName()) && (ID.equals(opened.id))) {

...

final Entity newEntity = this.getClass().newInstance(ID);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Prog.0
Věrný člen
25. 2. 2010   #6
-
0
-

To liborb : this nefunguje v statickom kontexte

Nakoniec som to vyriesil triedou "EntityManager" ktora okna otvara / aktivuje, treba jej ale povedat typ entity a id entity:

final public class EntityManager {

final public static void showEditor(
Class<? extends EntityEditor> entityClass,
Long entityID)
}

public abstract class EntityEditor extends javax.swing.JDialog {
// .. spolcne veci entit
}

final public class Auto extends EntityEditor
{
// editor pre editovanie
}
final public class Servis extends EntityEditor
{
// editor pre editovanie
}

// pouztie:

EntityManager.showEditor(Auto.class, 10);
EntityManager.showEditor(Servis.class, 10);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 2. 2010   #7
-
0
-

Hmm, hezká poučka. A ještě bych rád věděl, kde jsem to použil ve "statickém kontextu"? Na tvojí funkci:



public void showEditor(Long ID)

stále nic statického nevidím. :smile13: . Když sem pošleš špatně napsaný kód, tak nemůžeš čekat lepší odpověď.

BTW to řešení přes další třídu je správné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Prog.0
Věrný člen
27. 2. 2010   #8
-
0
-

Jasne, sory, static mi ušlo, samozrejme tam malo byť.

S tou pomocnou triedou to je možno správne aj z pohľadu oop korektnejšie, no Auto.showEditor(4) mi pride krajsie ako EntityManager.showEditor(Auto.class, 4) Asi si tie statické metódy dorobím pre každú entitu zvlášť, budú sa len odvolávať na EntityManager.

Každopádne ďakujem, no ak sa vrátim k pôvodnej otázke, asi to v jave nebude možné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.114.–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý