WinAVR + Avr Studio (libovolne verze) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WinAVR + Avr Studio (libovolne verze) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comWinAVR + Avr Studio (libovolne verze) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

xhans690
Návštěvník
25. 2. 2010   #1
-
0
-

Zdar lidi,
nedavno jsem potreboval vyjimecne, pred nahranim programu do svabu, program odkrokovat. Narazil jsem na problem.
Rekneme ze mam program



void main()
{
nactenizeeprom(1);
nactenizeeprom(2);
nactenizeeprom(3);
inituartu();
initportu();
while(1)
{
skenportu();
nejake podminky atd....
}
}

problem je v tom, ze zkompiluju bez problemu. Spusti se simulator M8, a zacnu krokovat. Nejdriv skoci na nactenizeeprom(1). Pak ale skoci do cyklu na skenportu(), potom vyskoci na nactenizeeprom(2), pak zase do skenportu() ale uz do tela funkce, takze vykona treba prvni prikaz, pak skoci na nactenizeeprom(3) pak zase do cyklu a porad takhle dokud neprojde vsechny prikazy pred while. Potom se to jako resetne a jede znova. Zkousel jsem vic verzi winavr i avrstudia a delaji to vsechny, proste si to skace kam se mu zrovna zlibi.
Co je spatne? Nevi nekdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.22.–
illioner0
Stálý člen
25. 2. 2010   #2
-
0
-

Přesně. To mi dělá taky, ten debugger je nepoužitelnej, bojuje s optimalizacema. O dost se to zlepšilo, když jsem je vyřadil, ale nechávám si to zobrazit v dalšim okně kde mám výpis kódu převedenej do assembleru. I tak neni schopnej načíst includovaný externí soubory zdrojáku, ať jsou kdekoliv mrší k nim cestu. Už na to nespolíhám, že by se tim našlo/vyřešilo vadný místo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
25. 2. 2010   #3
-
0
-

u krokování je s optimalizacema problém. Doporučuji vypnout....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
xhans690
Návštěvník
26. 2. 2010   #4
-
0
-

problem je v tom, ze i bez optimalizaci se to chova naprosto stejne. Zkousel jsem i VMlab, tam je to o neco lepsi, avsak jakmile narazi na volani funkce z me externi knihovny dojde dle krokovani k resetu.
Zkousel jsem si nastavit i Eclipse, ale ani podle navodu pro trouby se mi to nepovedlo.
Znate nekdo nejaky jiny zpusob jak se da 100% odkrokovat program v sw nebo to provadet metodou flashnuti svabu a bud kontrolni ledky, lcd, uart. JTAG nehrozi, piny jsou obsazeny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.22.–
illioner0
Stálý člen
26. 2. 2010   #5
-
0
-

tim assemblerem to celkem jde - je tam vždycky funkce-řádek kódu pod kterou ten souhrn instrukcí patří (když zvolíš správně nejoptimálnějc ty optimalizace), jinak algoritmy obecně zkoušim normálně v obyčejnym Céčku(pod Win).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
xhans690
Návštěvník
27. 2. 2010   #6
-
0
-

Njn, ale co nadelam, kdyz asm nemam rad. Algoritmy ladim taky v C pod Woknama, jenze tohle zrovna ladit nejde, protoze potrebuju info z portu, data na porty, a jeste komunikaci.
No zatim se trapim metodou flash do chipu, ulozit kroky do eeprom, pripadne vypsat neco na displej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý