Zjištění "Uživatele" – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjištění "Uživatele" – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZjištění "Uživatele" – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
26. 2. 2010   #1
-
0
-

Chci omezit používaní aplikace jen v rámci jedné společnosti. Napadlo mě, že bych to udělal přes "Oprávněný uživatel", třeba Wordu. Tuším, že je to název Organizace, který se zadává při instalaci. Dá ze zobrazit přes Nápověda (ve Wordu), O aplikaci Microsoft Office Word, Oprávněný uživatel této kopie. Je na to nějaká API funkce? Něco jako GetUserName? Díky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.14.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 3. 2010   #2
-
0
-

GetUserName je WinAPI funkce, stačí si ji "dodefinovat":



Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" _
Alias "GetUserNameA" (ByVal UserName As String, _
ByRef BuffSize As Long) As Long

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 3. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
To co jsi napsal vrátí jenom zase Jméno uživatele. To nepotřebuju. Já potřebuju dostat název organizace z licence.
Tj.
Oprávněný uživatel:
Henry (dostanu z GetUserName)
ČEZ, a. s. (jaká API funkce?)


Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.14.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 3. 2010   #4
-
0
-

Tak to bude možné získat asi jen z registrů:



HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion -> RegisteredOrganization

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
7. 3. 2010   #5
-
0
-

To liborb :
Jo pres registr by to melo jit, ale nejak mi to nechodi. Muzes to rozepsat na vic radku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 3. 2010   #6
-
0
-



Dim readValue As String

readValue = My.Computer.Registry.GetValue _
("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion", "RegisteredOrganization", Nothing)

MsgBox("RegisteredOrganization: " & readValue)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
8. 3. 2010   #7
-
0
-

To liborb :
Hmm, tak mi to napsalo Run-time erorr '424':
Object required

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 3. 2010   #8
-
0
-

A jakou verzi VB používáš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
10. 3. 2010   #9
-
0
-

To liborb :
VB 6

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 3. 2010   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
18. 3. 2010   #11
-
0
-

To liborb : Díky za link. Asi jsem úplně blbej, ale když chci vypsat z toho tvýho příkladu x (MsgBox x,,"x"), tak mi to nic nenapíše. Ale když vložím mezi 14. a 15. řádek (MsgBox GetString,,"GetString"), tak mi to napíše správnou odpověď (hodnotu).
Deklaraci funkce GetReg mám v modulu a proceduru s x= REG (HKEY_CURRENT_USER, "Console", "FaceName") mám v kódu, který je přiřazen k tlačítku.Může být tedy problém někde tady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 3. 2010   #12
-
0
-

Hmm ... vypadá to, že v tom kódu na webu je chyba. Místo GetString bych tam spíš viděl GetREG.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Henry
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 3. 2010   #13
-
0
-

To liborb : Díky moc, problém vyřešen, šlape to !!! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý