Umi nekdo v c++ a pomohl by mi vyresit ulohu do skoly? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Umi nekdo v c++ a pomohl by mi vyresit ulohu do skoly? – C / C++ – Fórum – Programujte.comUmi nekdo v c++ a pomohl by mi vyresit ulohu do skoly? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jeslan0
Duch
26. 2. 2010   #1
-
0
-

pomohl by mi nekdo s vyresenim teto ulohy??? potrebuju to prepsat do C++
Hodnotu Ludolfova cisla PÍ lze aproximovat nekonecnou radou
PÍ=4*(1-1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9 - ....)
Sestavte vyvojovy diagram k algoritmu, ktery vypocitat pomoci teto rady hodnotou PÍ s libovolnou presnosti (zada uzivatel). Vyplnte tabulku obsahu promenych pro zadanou presnost 0,1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.167.–
Reklama
Reklama
Bald3rr0
Super člen
26. 2. 2010   #2
-
0
-

To jeslan : Bude ti stačit jeden for cyklus, kterej projdeš nkrát, kde n je číslo co zadal uživatel. Liché znamínko je plus, čitatel je 1, jmenovatel je 2k+1, kde k je 0 až n-1. To vše si budeš někam ukládat a nakonec to vynásobíš 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
jeslan0
Duch
26. 2. 2010   #3
-
0
-

a nedokazal by si mi to prosim prepsat ?? ja v programovani uplne plavu a ted musim udelat tento ukol aby me na konci druhaku nenechal propadnout

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.167.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
26. 2. 2010   #4
-
0
-

ale tahle si nepomuzes budes plavat furt a nakonec se utopis takze to radsi zkus a kdyz to bude spatne tak ti ostani pomohou to opravit ale porjevis aspon snahu

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Bald3rr0
Super člen
26. 2. 2010   #5
-
0
-

To jeslan : Jak píše anynomní, zkus napsat něco sám, nikdo za tebe úkoly dělat nebude. Pokud budeš mít nějaký konkrétní problém, můžeš ho sem napsat a já nebo kdokoliv jinej rádi poradíme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV+42
God of flame
26. 2. 2010   #6
-
0
-

krom toho az budes muset resit v praci nejakej problem, tak bud vyresis nebo letis.. nic jinyho mezi tim neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mephi0
Expert
27. 2. 2010   #7
-
0
-

libovolna presnost ? to bude asi vyzadovat vlastnu implementaciu matematickych operacii, ktore budu pracovat s polom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.90.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
27. 2. 2010   #8
-
0
-

To mephi : Ale nebude. To sme měli na cvíku z prográmka taky. Je to celkem jednoduchá záležitost. Načteš si přesnost a pak tak dlouho připočítáváš v tylorově polynomu další členy dokud se nedostaneš k tý přesnosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
mephi0
Expert
27. 2. 2010   #9
-
0
-

Matrix17 napsal:
To mephi : Ale nebude. To sme měli na cvíku z prográmka taky. Je to celkem jednoduchá záležitost. Načteš si přesnost a pak tak dlouho připočítáváš v tylorově polynomu další členy dokud se nedostaneš k tý přesnosti.


ja viem co je Tayloruv polynom, ale tiez viem ako sa ukladaju čísla v počítači ;) bude to fungovat tipujem na 15 miest, tak je to Pi definovane v math.h

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.90.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
KroYc0
Newbie
28. 2. 2010   #10
-
0
-

ahojte potřeboval bych taky helpnout, udělal jsem kod výpočet fabonacciho čísel nerekurzivně a pořeboval bych jej nějak překopat do rekurzivního stavu, a popravdě nějak nevím kde a jak začít.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int fib(int n)
{
int f1, f2, nove, i;
f1=0;
f2=1;
if (n<=1) return n;
else
{
i=2;
while (i<=n)
{
nove=f1+f2;
f1=f2;
f2=nove;
i++;
}
return nove;
}
}
int main()
{
int n;
printf("12.1_Fibonacciho cisla\n");
printf("\n");
printf("Zadejte cislo:\n");
scanf("%d",&n);
printf("Fib(%d) = %d",n,fib(n));
printf("\n");
system("PAUSE");
return 0;
}

díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.188.–
Bald3rr0
Super člen
28. 2. 2010   #11
-
0
-

To KroYc : V podstatě jde o to, že k určení jakkéhokoliv čísla potřebuješ dvě čísla předchozí, které každé z nich určíš zase z dvou předchozích, tak bude pokračovat dál dokud nenazaríš na něco, co víš... víš 1. a 2. číslo řady (1,1). Takže v podstatě budeš zjišťovat součet n-1 a n-2 .Pokud nebudeš vědět hodnotu n-1 tak zjistíš hodnotu (n-1)-1 a (n-1)-2 ... snad jsem ti alespoň trochu nastínil řešení :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KroYc0
Newbie
28. 2. 2010   #12
-
0
-

To Bald3rr : ale kam to mám do koho kodu zapracovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.188.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 2. 2010   #13
-
0
-

To KroYc : no předělej tu funkci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
KroYc0
Newbie
2. 3. 2010   #14
-
0
-

Pak mám ještě jeden problém? protřeboval bych poradit s :
Napište v jazyku C funkci int vyskyty(char* texty[], int pocet, char hledany), která vrací počet výskytů znaku hledany v poli textových řetězců texty. Rozměr pole textových řetězců (počet textových řetězců v poli) lze specifikovat pomocí parametru pocet. Pro testování funkce si v main funkci vytvořte libovolné pole textových řetězců.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int vyskyty(char *texty[], int pocet, char hledany);
int main()
{
char hledany;
int pocet;
int i, j;
char *texty[2];
texty[0] = "Ahoj uzivateli,";
texty[1] = "jak se mas?";
texty[2] = "Tohle bude snadne, ne?";

printf("Textove retezce: \n");

printf("\n");
printf("%s\n", texty[0]);
printf("%s\n", texty[1]);
printf("%s\n", texty[2]);
printf("\n");

printf("Znak ""%s""se v poli vyskytuje... \n" );

for(i = 0; i < pocet; i++){
texty[i];
}
for (j = 0; texty[i] < '\0'; j++){
printf("zkouska %s", texty[i][j]);
}
printf ("\n");
system("PAUSE");
return 0;
}

tohle jsem zatím vytvořil a nevím jak dál...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.188.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 3. 2010   #15
-
0
-



int vyskyty(char *texty[], int pocet, char hledany)
{
int delka;
int celkem = 0;

for(int i = 0; i < pocet; i++){
delka = strlen(texty[i]);

for (int j = 0;j < delka;j++) {
if (texty[i][j] == hledany) celkem++;
}
}

return(celkem);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý