Převod TString do int – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod TString do int – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod TString do int – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 2. 2010   #1
-
0
-

Mám takový problém, chci uložit řádek v Memu do jednorozměrného pole, jenže je potřeba převod z TString do integer.. Jedná se konkrétně o toto:

num[1]=Memo1->Lines[1];

Vypíše mi to chybu že nemůže konvertovat TString do int.. :-( Jak provést konverzi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 2. 2010   #2
-
0
-

strtoint .. hledej

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #3
-
0
-

To KIIV :
Tak jednoduše to asi nepujde.

num[1]=StrToInt(Memo1->Lines[1]);

Mi zase napíše toto
[C++ Error] Unit1.cpp(360): E2034 Cannot convert 'TStrings' to 'AnsiString'

[C++ Error] Unit1.cpp(360): E2342 Type mismatch in parameter 'S' (wanted 'const AnsiString', got 'TStrings')

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Bald3rr0
Super člen
27. 2. 2010   #4
-
0
-

To Garones : A co třeba té fci dát AnsiString ;)

Memo1->Lines[1].Text

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #5
-
0
-

To Bald3rr :
Tak už mi to konečně překladač vezme, jenže po spuštění exe na mě vyskočí chybové okno:


A v labelu se nic neobjeví. :-(
Memo1->Lines->Add(1);

Memo1->Lines->Add(2);
Memo1->Lines->Add(3);
Label1->Caption=StrToInt(Memo1->Lines[1].Text);

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
KIIV+42
God of flame
27. 2. 2010   #6
-
0
-

prvni radek by mel byt s indexem 0, takze pokud na druhem radku nic nemas, tak to nebude uplne idealni ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #7
-
0
-

To KIIV :
Aha, a jak tedy získám pouze jeden určitý řádek? Potřebuju každý řádek z mema uložit zvlášť do proměnné.. Myslel jsem že právě indexem budu vybírat řádek ale jinačí index než 0 nejde napsat, skončí to vždy zmíněnou chybou viz nahoře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Bald3rr0
Super člen
27. 2. 2010   #8
-
0
-

To Garones :

Label1->Caption=StrToInt(Memo1->Lines->Strings[1]);
Jinak mám pro tebe radu, internet je plnej užitečnejch věcí, stačí hledat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #9
-
0
-

To Bald3rr :
Díky moc, já zkouším hledat ale když něco najdu tak to nefunguje.. :-/ Teď řeším jak zjisti zda je memo prázdné, vyzkoušel jsem podmínky

Memo1.IsEmpty()

Memo1.empty()

Memo1->Lines->Strings[0]!=""

Memo1->Lines->Strings[0]!=NULL

A opět nic nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #10
-
0
-

To Garones : Tak už jsem na to přišel a sám dokonce. :)

AnsiString help=Memo1->Lines->Strings[0];

if(!help.IsEmpty())

Šlo by to napsat i bez té definice helpu? Takhle nějak mám na mysli jen ale funkčně:
if(!Memo1->Lines->Strings[0].Text.IsEmpty())

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Bald3rr0
Super člen
27. 2. 2010   #11
-
0
-

To Garones :

if(!Memo1->Lines->Strings[0].IsEmpty())
Přesto, že je Builder je naprosto napoužitelné IDE (verze 6, se kterou mám tu čest ve škole) má pořád kouzelnou věc... ctrl+shift+space, kde vidíš, co je co...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Garones
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 2. 2010   #12
-
0
-

To Bald3rr :
Díky moc za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 127 hostů

Podobná vlákna

Převod 32 Int na float — založil Jakub Kohout

Prevod string na int — založil polenog

Převod string na int — založil Vojtěch

Převod int na hex byte — založil cniry

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý