Strcpy a AnsiString – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Strcpy a AnsiString – C / C++ – Fórum – Programujte.comStrcpy a AnsiString – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
geroj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 3. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám zhruba tento kod:

int error=1;

char vypis[50];
strcpy(vypis,"Chyba v souboru!\nŘádek: "+IntToStr(error));

a k třetímu řádku mi to vyhodí tuto chybu:
[C++ Error] Unit1.cpp(384): E2034 Cannot convert 'AnsiString' to 'const char *'

[C++ Error] Unit1.cpp(384): E2342 Type mismatch in parameter '__src' (wanted 'const char *', got 'AnsiString')

Chyba je v proměnné error, jen nevím proč jej neustále považuje překladač za AnsiString a ne za int tak jak bych očekával a jak je definovaná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 3. 2010   #2
-
0
-

Hezky mícháš "jazyky". Ty chceš vlastně toto:



int error=1;
char vypis[50];

sprintf(vypis, "Chyba v souboru!\nŘádek: %d", error);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
LJ10240
Stálý člen
2. 3. 2010   #3
-
0
-

Možná:

int error=1;

char vypis[50];
sprintf(vypis, "Chyba v souboru!\nŘádek: %d", error)

ale nezkoušel jsem to...


ediT: pozdě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
KIIV+42
God of flame
2. 3. 2010   #4
-
0
-

spis zkusit jestli to nema metodu c_str() -- vratilo by to const char nebo neco obdobneho

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Virgo72
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 4. 2010   #5
-
0
-

To geroj :
IntToStr vracia AnsiString
strcpy() vyžaduje 2x const char*
AnsiString je úplne niečo iné, ako char*.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.108.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Class AnsiString — založil BDS

Winapy - strcpy — založil Vollf

Nebezpečné voláné strcpy — založil Dusty007

Přijmeme SW architekta — založil KAJOT

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý