Tak mě napadla jedna celkem přirozená věc, která mi tady občas chybí (a doufám, že jsem to jen někde nepřehlédl):
Když jsem se např. nedávno snažil pochopit některé základní věci v grafice Pascalu, tak mnohem víc, než po manuálu v Google apod. jsem toužil po nějakém funkčním programu, na kterém bych se to všechno mohl naučit.
Je přece dlouho známá věc, že nejjednodušeji se chodí v už vyšlapané cestičce.. :)
Až jsem konkrétně tuhle věc konečně plně pochopil, výsledkem byl fungující, slušně a precizně napsaný a plně okomentovaný program, který mi slouží jako manuál, kdykoliv se k práci s tímto tématem vrátím.
Ale klidně bych jej poskytl i ostatním, těm, kdo příjdou po mně a budou jinak tápat úplně stejně..
Takže, nevím, jestli to má smysl nebo ne, do detailů to ještě promyšlené nemám (uvažoval jsem třeba o možnosti komentovat program a tam příp. vytknout jeho nedostatky apod.), ale přišlo mi to jako zajímavá možnost..
A tím více mě překvapuje, že to zatím nikoho jiného nenapadlo, takže v něčem ten háček určitě bude.. :)
To jen tak pro inspiraci.
Fórum › Návrhy na vylepšení
Zdrojové kódy vašich oblíbených programů
To Jeyekomon : Zkus poskytnou náhled - konkrétní, ať máme lepší představu jak to myslíš :). Cest získat znalosti a zkušenosti je mnoho a je pravdou, že dnes je zavedena cestička, která se využívá plošně všude...
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
No, jak to myslím.. Asi podobně jako tady:
http://www.sourcecodeonline.com/
Nic moc hlubšího v tom není, no.. :)
Prostě, když by někdo vytvořil nějaký prográmek, který by podle něj mohl být užitečný nebo zajímavý pro ostatní, jako studijní materiál mladším a nebo by se jen s ním chtěl pochlubit, tak by jej přidal do knihovničky Programujte.com ..
Třeba já bych sem mohl dát můj zápoč'ták Hledání min nebo unit pro práci s lineárními spojovými seznamy..
Ale je to jen takový nápad. :)
To Jeyekomon : Aha, tak to tě potěšíme :) Na Programujte brzy něco takového uvidíš, vyvíjíme to již dlouhou dobu a vypustíme ven krátce po vypuštění Aurory :).
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zdrojové kódy — založil pawlik
Linux zdrojové kódy — založil Standa
Zdrojové kódy v príspevkoch — založil m->29
Jak ve windows spustit dva zdrojove kody — založil Epoxi