Filtr datumu pro DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Filtr datumu pro DB – PHP – Fórum – Programujte.comFiltr datumu pro DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vikay0
Duch
3. 3. 2010   #1
-
0
-

Vypisuji v PHP nejčtenější články z DB takto:

$result = dbquery("SELECT * FROM ".DB_NEWS." ORDER BY news_reads DESC LIMIT 0,15");

if (dbrows($result) != 0) {


Jenže mezi těmi patnácti články bych potřeboval zařadit poslední za 3 měsíce. Jak na to? Ď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.95.–
viky
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
3. 3. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.5.–
marioff0
Expert
3. 3. 2010   #3
-
0
-

$trimesiace=mktime(date("H,i,s"),date("n")-3,date("j"),date("Y")); // v pripade mas v db cas ulozeny ako timestamp, a chces mat presny rozsah 3 mesiace....

$trimesiace=date("Y-m-d H:i:s",$trimesiace); // ak ho mas v datetime

/* resp. ak staci 90 dni dozadu */
$trimesiace=time()-7776000; // ak ho mas v timestamp
$trimesiace=date("Y-m-d H:i:s",$trimesiace); // ak v datetime

$result = dbquery("SELECT * FROM ".DB_NEWS." WHERE stlpec_s_datumom>' ORDER BY news_reads DESC LIMIT 0,15");


dufam ze padne k uzitku

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
d.mostek0
Návštěvník
3. 3. 2010   #4
-
0
-

Nevím jak v jiných DB, ale v postgreSQL to můžeš zařídit přímo v SQL, místo v PHP.

SELECT * FROM news WHERE new_timestamp > current_timestamp + interval '-3 months';

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 3. 2010   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Filtr a vyhledávání — založil Loupis

Filtr DataGridView — založil Jorya

Sql filtr like — založil jstorm

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý