Validní select xhtml 1.0 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Validní select xhtml 1.0 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comValidní select xhtml 1.0 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

antonio
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 3. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
jak mám správně zapsat v xhtml 1.0 strict formulář v kterém je select?



<form action="neco.php">
<select>
<option value="1">yy<option>
<option value="2">xx<option>
</select>
</form>


do selectu když napíšu name či id tak stejně validátor hlásí chyby.e

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
5. 3. 2010   #2
-
0
-

To antonio : Stačilo by přečíst, JAKÉ chyby hlásí. Chybí ti method="GET" nebo method="POST" u elementu form.

EDIT: A taky name u selectu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.5.–
antonio
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 3. 2010   #3
-
0
-

Kobi napsal:
To antonio : Stačilo by přečíst, JAKÉ chyby hlásí. Chybí ti method="GET" nebo method="POST" u elementu form.

EDIT: A taky name u selectu.


Ano, to jsem sem zapomněl napsat mělo to být takto:
            <form action="./neco.php" method="post">

<select id="kolik">
<option value="0">vše</option>
<option value="1">lev</option>
<option value="2">medvěd</option>
<option value="3">tygr</option>
</select>
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
antonio
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 3. 2010   #4
-
0
-

To antonio :
zapomněl jsem dodat, i takto je to špatně hlásí problém u selectu zkoušel jsem i místo id napsat name ale bylo to stejné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
5. 3. 2010   #5
-
0
-

Name tam být musí, jinak poté nemůžeš data zpracovat. Co takhle sem hodit chybu, která se vypisuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.5.–
antonio
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 3. 2010   #6
-
0
-

Line 70, Column 35: document type does not allow element "select" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "pre", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag
<select name="kolik">


The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element.

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
d.mostek0
Návštěvník
5. 3. 2010   #7
-
0
-

Odpověď tam máš napsanou
"The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it" = Element není povolen, tam kam si ho umístil.,

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
Mrzout
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
5. 3. 2010   #8
-
0
-

To d.mostek :
V tom kousku prave problem je, mel ten select uzavrit do nejakeho <fieldsetu> nebo do <p>. Co takhle si precist HTML Strict Specifikaci ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.215.–
d.mostek0
Návštěvník
5. 3. 2010   #9
-
0
-

To Mrzout : v HTML to samozejmě být nemusí ;-) Asi jste myslel XHTML, kterou opravdu odmítám číst ;-)
BTW: i ve světle nových informací pořád platí, že se jedná o problém mimo tento kousek kódu!

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
Mrzout
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 3. 2010   #10
-
0
-

Ano myslel jsem XHTML :) a je to problem tohoto kousku. Staci si to vyzkouset, nicmene s nekym, kdo ani necetl specifikaci se nebudu hadat, co je validni a co ne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.25.–
Mrzout
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 3. 2010   #11
-
0
-

Staci si nechat zvalidovat (se selecem uyavrenym do fieldsetu):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>I AM YOUR DOCUMENT TITLE REPLACE ME</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
</head>
<body>
<div>

<form action="./neco.php" method="post">

<fieldset>
<select name="neco" id="kolik">

<option value="0">vše</option>

<option value="1">lev</option>

<option value="2">medvěd</option>

<option value="3">tygr</option>

</select>
</fieldset>
</form>

</div>
</body>
</html>


a bez fieldsetu:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>I AM YOUR DOCUMENT TITLE REPLACE ME</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
</head>
<body>
<div>

<form action="./neco.php" method="post">


<select name="neco" id="kolik">

<option value="0">vše</option>

<option value="1">lev</option>

<option value="2">medvěd</option>

<option value="3">tygr</option>

</select>

</form>

</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.25.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý