Měření počtu spuštění skriptu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Měření počtu spuštění skriptu – PHP – Fórum – Programujte.comMěření počtu spuštění skriptu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

kirnytom0
Duch
27. 10. 2006   #1
-
0
-

Zdrav?m,

m?m takov? trivi?ln? dotaz, ale nedovedu si s t?m moc poradit. potřeboval bych poradit skript, kter? kter? jednodu?e po??t? po?et refresh? str?nky (tedy ??st kter? to po??t? a zapisuje do DB a ??st kter? to ?te z DB a vypisuje). A je?t? bych potřeboval poradit skript, kter? po??t? jednodu?e z kolika IP adres ta str?nka byla nav?t?ven?.

Tzn. chci aby se mi na str?nce zobrazovalo kolikr?t byla na?tena a z kolika r?zn?ch IP byla na?tena.
Kdyby my to tady n?kdo napsal polopaticky v?etn? SQL p??kazu byl bych mu moc vd??n?.

d?ky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
27. 10. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
kirnytom0
Duch
27. 10. 2006   #3
-
0
-

Tohle nechci použévat, určitě se jedná o jednoduchý skript na dva řádky, nemůžeš mi to napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
27. 10. 2006   #4
-
0
-

Dobrá něco jednoduchého bych i vymyslel :) .



#struktura databaze
CREATE TABLE visits (
ip VARCHAR(50) NOT NULL,
count MEDIUMINT NOT NULL,
PRIMARY KEY(ip)
);
//skript
$is_in = mysql_result(mysql_query('SELECT COUNT(ip)
FROM visits
WHERE ip = '.$_SERVER['REMOTE_ADDR']), 0);
if(empty($is_in)) {
mysql_query('INSERT INTO visits
(ip, count)
VALUES (''.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'', 1)');
}
else {
mysql_query('UPDATE visits
SET count = count + 1
WHERE ip = '.$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
}

Výpis patřičných dat je doufám zřejmě.

PS: Kód jsem psal z hlavy, proto se za případné chyby omlouvám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
kirnytom0
Duch
28. 10. 2006   #5
-
0
-

d?ky za odpov??, navedl jsi m? na spr?vnou cestu (tedy nau? se s?m, d?ky)! :))

rozd?lil jsem si to na dv? odli?n? ??sti. Prvn? skript kter? p?i??t? po?et refresh? u? m?m.

Te?ka d?l?m ten druh? (co zobrazuje po?et IP).

za??tek m?m asi takto:



$ip = gethostbyname($REMOTE_ADDR);
mysql_query('INSERT INTO ip VALUES ($ip)');


asi ch?pe? co t?m b?sn?k myslel :P ,ale DB to bohu?el nech?pe.
m?m tabulku ip s jedn?m sloupcem ipt kter? je varchar(50). Tzn. prvn? ??dek m?ho skriptu ulo?? ip adresu do prom?nn? ip, druh? ??dek se star? o to, aby do tabulky ip p?idal obsah t? prom?nn? IP. Bohu?el nep?id?v?. Zkou?el jsem tam d?t jak p??mo ?etezec nap?. 158.158.147.158, ale i phpmyadmin mi doslova napsal ?e moje syntaxe je n?jak? divn? :)) :)) nadruhou stranu kdy? jsem si p??mo v k?du do prom?nn? ulo?il n?jak ??slo tak taky to taky nejelo.

Tak?e je to podle m? způsoben? dv?ma probl?my zar?z: 1. vlo?en? prom?nn? se tam mus? zadat jinak a za 2. asi se mus? nastavit jin? typ sloupce..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bbtrash0
Stálý člen
28. 10. 2006   #6
-
0
-

co kdyz je prom. IP ?
(uz sem se s timhle problemem setkal (spam v booku a nasledne snazeni banu )) :?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Příspěvek nebyl psán Češtinou !
kirnytom0
Duch
28. 10. 2006   #7
-
0
-

mno zkus?m to, ale zjistil jsem ?e do varcharu se v?ecko co nen? cel? ??slo mus? zad?vat v apostrofech '' - v phpMyAdminu to funguje, ale p?es mysql_query to hod? chybu, tak?e se to tam mus? ps?t jinak, zkou?el jsem tam napsat

mysql_query('INSERT INTO ip VALUES ('OMGKFK')');


a php nahl?s? chybu... Tak?e ur?it? tady se ten SQL p??kaz mus? napsat v t? z?vorce za VALUES trochu jinak a potom m??u ?e?it teprve ten probl?m s tou prom?nnou..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
28. 10. 2006   #8
-
0
-

Tuším, že php nahlásilo parse error, proto je třeba vnořené apostrofy opatřit zpětným lomítkem.

mysql_query('INSERT INTO ip VALUES ('OMGKFK')');

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Mereni vykonu — založil Petr

Gimp měření velikosti — založil baisikl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý