Problem s Formulari – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s Formulari – .NET – Fórum – Programujte.comProblem s Formulari – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
6. 3. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, chtel jsem se zeptat mam formular (Form1) v nem jsem vytvoril instanci na formular (Form2) a dal taky zobrazit pomoci Show(). V tomto Formulari (Form2) jsem provedl nejake zmeny a chtel bych aby vysledek techto zmen (pro priklad obsah promenne) se vypsal do labelu ve Form1. Pro upresneni je Form1 MDI parent. Napada prosim neco nekoho?
Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.151.–
Reklama
Reklama
elvis0
Newbie
6. 3. 2010   #2
-
0
-

Pokud jsem to správně pochopil, tak z formuláře Form1 vyvoláš jiný formulář. Do něho vyplníš např. přihlašovací jméno a heslo.
A chceš aby po stisku tlačítka přihlásit v Form2 se jméno zobrazilo v formuláři Form1 ...
Tak toto by šlo takto:



using (Prihlaseni f = new Prihlaseni())
{
if (f.ShowDialog() == DialogResult.OK)//tlačítko "Přihlásit" musí mít nastaven DIalogResult na OK
{
// nebo form2 musí mít nastaveno: AcceptButton na tlačítko přihlásit
string jmeno= f.Jmeno; // kde jméno je vlastnost
string heslo=f.Heslo; //heslo je též vlastnost
}
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
6. 3. 2010   #3
-
0
-

To elvis :
nene, mám to přesněji tak, že mám Form1. Tam vytvořím například 2 instance Formularu Form2. (Budu mit tedy Form1 ktery je MDI parent Formu2 a napr. 2 formulare Form2) A já právě chci, že volám events (když je aktivní jedno z tech oken Form2) tak obsah (napr textboxu) se vypise ve Formulari Form1. Já dopředu nevím,které z oken a v jakou chvíli bude aktivní, tak se právě potřebuji dostat ke vlastnostem toho Formu1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.151.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
6. 3. 2010   #4
-
0
-

To Petr :
jako chci se dostat ke vlastnostem Formu1 primo z Formu2...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.151.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 3. 2010   #5
-
0
-

Jestli se chceš dostat k vlastnostem Form1 z Form2, tak předej tomu Form2 po vytvoření (ve Form1) this. Zjednodušeně napsáno:



// clenska promenna (ve Form2)
public Form1 parent;

....

// nastaveni this po vytvoreni child okna (ve Form1)
childForm.parent = this;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý