Zdravim,vytvarim novejsi verzi sve aplikace,ktera na rozdil od te stare funguje pod MDI,narazil jsem ale na nasledujici problem - všechny předchozí verze obsahovaly krom hlavního okna ještě "loading okno" (logo aplikace,text a progressbar,po jehož naběhnutí se okno nastavilo jako neviditelné a zobrazilo se hlavní okno aplikace - něco jako při spuštění delphi). U MDI aplikace je ale problém v tom,že přesto,že je v okamžiku,kdy se má vytvořit jakékoliv child okno probram spadne s oznámením,že není aktivní žádné okno typu MDIform (což ve skutečnosti je,ale delphi asi kontroluje jen main form,což je v tu chvíli okno s loadingem,které je skryté. Zkoušel jsem i jiné varianty řešení,ale vždycky jsem na něčem ztroskotal. S delphi se teprve učím,takže se omlouvám za možná trochu stupidní dotaz. Díky za rady :)
Fórum › Delphi
Problém se zobrazením "loading" okna v MDI aplikaci
Splash screen se dělá v případě, kdy před zobrazení hlavního okna aplikace potřebuješ načíst (inicializovat) data aplikace (třeba knihovnu apod.). Nebo-li hlavní okno je v tvém případě to MDI a splash screen je jen pomocný formulářek, který se zobrazí po před inicializací aplikace a po jejím skončení se zase zruší. A jsou 2 možnosti: buď ti poradí strejda google nebo sem šoupni zdroják.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů
Podobná vlákna
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
Problém s opsaným kódem z knihy "thinking in the c++" — založil pidgin