Zdravim,
zpracovávám úkol do statistiky a chtěl bych Vás poprosit, kdyby jste mi sem napsali, v kolika jste začali programovat, v jakém jazyce a v jakém programujete nyní (nejradši, nejčastěji, to je jedno).
Díky.
Fórum › Offtopic
V kolika letech jste začali programovat?
V 8 letech QBasic, nyní PHP.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Začal jsem ve 12 na Pascalu.
Dneska výhradně C#.
3. trida (10 let?) - Delphi
dnes PHP
Asi 12 - Visual Basic, dneska preferuju C++/C#/PHP
Šest let, Baltík :-D. 14 let Action Script ve flash, 15 let Pascal. Ale asi teprve s Pascalem jsem začal programovat doopravdy. Dnes C++ nebo Smalltalk.
V 15 s céčkem, předtím jsem občas něco malého napsal v Pascalu
To Bald3rr : Ak sa Ti bude chciet, mozes tu potom hodit vysledok statistiky, rad by som si ho pozrel....
To Kuboslav : jop, to sa nazyva skriptovanie.. - btw. ani PHP sa neda 100% nazvat programovacim jazykom ;)
zhruba v 10tich som zacal s (x)HTML + CSS, trochu neskôr s PHP atď.
Dnes hlavne PHP(js/ajax, (x)html, css), ale venujem sa aj C++ a Qt.
Ve 12 sem uměl asi 5 příkazů pro Delphi, programovat sem chtěl už dřív ale Delphi mi nesedělo a asi sem neměl (nebo nechtěl..) takovou inteligenci abych se začal učit něco jinýho :D Programovat sem chtělů už dřív ale vůbec sem nevěděl jak jen sem věděl že je něco jako C a Pascal....
Ve 13 začlo PHP natvrdo ne že bych to chtěl umět, ale že sem si chtěl udělat redakční systém na míru ale před ti mse se nějakym způsobem naučil HTML a CSS šlo když sem začínal s PHP. Asi po necelym půl roce sem se naučil pracovat s databází MySQL, při tom sem se nějak naučil základy JS.
Ve 14... takže teď, před nějakym měsícem sem se poohlížel po C/C++ a C#, furt pohledávam C# ale chci jednoznačně C/C++, poslední dobou mě láká Perl. PHP se učim dál, MySQL taky a snad se naučim C a C++ :-)
//Mimochodem KIIVe, nevíš jak skompilovat do exe pod Windowsem PERLovskej program, ne spustit ale přímo uložit?
ve 14 - PHP
Kdyz nepocitam html, tak od stredni (16ti) vsechny mozny jazyky. Ale "programovani" pro me zacalo az od vejsky, ktera me k tomu nakopla. Stredni skola me programovat bohuzel nenaucila, i kdyz sem si to v te dobe myslel. Ted vim ze programovani je trosku o necem jinem.
Si připadám blbě.. ale až v 16 a to ještě v zavrhovaném PHP :)
Dnes pokračuji v PHP (a nadále hodlám) a JS (jQuery), ale také rekreačně se zaučuji v C#. Při studiu využívám (Object) Pascal a ASM.
Ve 12 letech práce s HTML, postupně CSS, XHTML, JavaScript, díky tomu, že jsem byl ze splašených vajec a potřeboval jsem své statické stránky změnit na dynamické jsem přešel na PHP, Python a zůstal jen u PHP a SQL - okolo 15tého roku.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
V kolika jste začali programovat — založil bohetik
Jak jste začali programovat — založil Max
Má smysl měnit obor a jít studovat IT ve 24 letech? — založil Tom
Naučte se programovat — založil Tomáš Bobek
Naučte se programovat c *C — založil ppeter