Aby se formulář otevřel jen jednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aby se formulář otevřel jen jednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAby se formulář otevřel jen jednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
korunka
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravím.
Mám formulář MDI a v něm se otevírají pomocí menu další formuláře.
Pokud, ale kliknu v menu několikrát na příkaz, otevře se stejné okno třeba 5 krát. Jak udělat, aby se dalo otevřít pouze jednou?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.92.–
Reklama
Reklama
jkonopasek0
Návštěvník
14. 3. 2010   #2
-
0
-

Já bych po prvním kliknutí nastavil vlastnost menu Enabled na False nebo Visible na Valse

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.222.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 3. 2010   #3
-
0
-

Jedno okno v MDI to je pěkná degradace této architektury. Proč zrovna nejdeš cestou SDI?
Jinak to můžeš udělat tak, že si to okno udeláš členskou proměnou. Místo tvorby nových v reakci na klik v menu, budeš pouze obnovovat toto jedno okno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
korunka
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 3. 2010   #4
-
0
-


Oken se může otevřít více. V tom problém není. Třeba deset najednou. Ale aby se neotevíralo už jednou otevřené zase znova a znova, ale pouze jednou. Uvidíme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.92.–
ing0
Stálý člen
18. 9. 2012   #5
-
0
-

Viem ze je to roky stara tema, ale ak niekto bude listovat stare temy ako ja tak tu ma elegantne riesenie

if App.PrevInstance = True Then                                 'aplikacia moze byt spustena iba raz
    MsgBox "Aplikacia je uz spustena!", vbInformation, "chyba"
    End
End If
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
DrMinda
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
6. 11. 2012   #6
-
0
-

#1 korunka
Dal bych tam:

dim opened as integer

'Při zmáčknutí tlačítka
If opened = 1 then
Msgbox("Jedno okno už je otevřené!")
elseif opened = 0 then
opened = 1
'Otevřeš okno
end if

'A při zavírání:
Form1.opened = 0

Mělo by to fungovat, ale nevím no.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.77.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 167 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý