Natočený text – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Natočený text – C / C++ – Fórum – Programujte.comNatočený text – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

geroj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 3. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
chtěl bych do Canvasu vykreslit text otočený o určitý počet stupňů. Umí toto nějaká funkce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
geroj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 3. 2010   #2
-
0
-

A taky by mě zajímalo, když mám nějaké int číslo jak jej můžu po jednotlivých cifrách rozdělit a každé uložit zvlášť do proměných?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
SeraphCZ0
Stálý člen
13. 3. 2010   #3
-
0
-

K druhé otázce: skus použít dělení deseti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
geroj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 3. 2010   #4
-
0
-

To SeraphCZ : Trochu více můžeš napovědět? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
SeraphCZ0
Stálý člen
14. 3. 2010   #5
-
0
-

pravda tak ne dělení deseti ale zbytek po celočíselném dělení deseti. např. máš číslo 125 vydělíš 10 dostanes 12 a zbytek je 5 pětku uložíš do proměnný 12 vydělíš 10 dostaneš jedna zbytek 2 ten zase ulozis vemes jedničku vyděliš 10 (celočíselně) dostaneš 0 zbytek 1 kterej uložíš do proměnný, mno a máš tři proměnný který obsahujou 1,2 a 5. jednoduché ne?
Tady jsem to napsal (určitě by to šlo napsat líp):

#include <iostream>

#define MAX 20 //definuju si konstantu MAX

using namespace std;
int main(int argc,char *argv[])
{
int cislo,i=0,ii,zacina = 0; //nadeklaruju si proměnnný (některý i zinicializuju)
int rozlozene[MAX];//stejne tak pole
cout<<"Vlozte prosím cislo ktere chcete rozlozit: "<<endl;
cin>>cislo; //vyzadam si cislo
while(cislo>0)// dokud vysledek není 0 opakuj
{
rozlozene[(MAX-1)-i++] = cislo%10; //cisla ukladam do pole odzadu abych je měl ve správným pořadí
cislo = cislo/10;//uložím si novej výsledek
} //end while
for(ii=0;i<MAX;i++)//projedu si pole
{
if(rozlozene[i]<0)// neinicializovana hodnota je nejaky sileny zaporny cislo
{
continue;
}else{
cout<<rozlozene[i]<<"-";
}
}//end for
cout<<endl;
system("pause");
}

nebo jednodusší spůsob
#include <iostream>

#include <string>
using namespace std;
int main(int argc,char *argv[])
{
string cislo;
cout<<"Zadej kladne cislo:";
getline(cin,cislo);
cout<<endl;
for(int i=0;i<cislo.length();i++)
{
cout<<((int)cislo[i]-48)<<"-";//misto vystupu si to muzes ukladat do pole
}
cout<<endl;
system("pause");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
SeraphCZ0
Stálý člen
14. 3. 2010   #6
-
0
-

Vnějakým záhadným spůsobem se mi tam uložily mezery mezi radky takze kdyžtak bez nich :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
Bald3rr0
Super člen
14. 3. 2010   #7
-
0
-

To geroj : Pokud by ti vyhovoval char, můžeš použít fci atoi

int iNumber = 46789;

char pNumber[10];
itoa(iNumber, pNumber, 10);

for(int i = 0; i < strlen(pNumber); i++)
printf("%c", pNumber[i]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 3. 2010   #8
-
0
-

To geroj : Vytvoř si font, který bude mít natočení (escapement a orientation) jaké chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
geroj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
14. 3. 2010   #9
-
0
-

Díky za rady, nakonec jsem využil jednoduchého algoritmu dělením 10. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Text — založil xeonikx

Text — založil asjdkdaskjd

Text — založil Fonadius

Text — založil Anonymní uživatel

Vystupny text — založil Viki

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý