Fatal error LNK1104 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fatal error LNK1104 – C / C++ – Fórum – Programujte.comFatal error LNK1104 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravím mám jeden problém. Keď si ku príkladu napíšem vo visual studiu 2008 Express-e
menší príkladový program napr. konzolovú aplikáciu Ahoj svet vypíše mi pri kompilácii túto chybu:

1>Compiling...

1>Linking...
1>LINK : fatal error LNK1104: cannot open file '.\Debug\ahojsvet.obj'


Neviete čo s tým je ? Pozeral som aj na MSDN fórach ale konkrétne sa tomuto problému moc nevenujú dokonca som aj vypol anivirus, áno jedna chyba o chýb. hlavičkovom súbore prestala robiťproblémy ale nastúpila táto.

Prosím pomôžte,vďaka...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.31.–
mephi0
Expert
15. 3. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 3. 2010   #3
-
0
-

Ano však ten príklad vytvorí vc++ za mňa sám Hádam je chybný on sám ? Donedávna fungoval správne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.31.–
LJ10240
Stálý člen
15. 3. 2010   #4
-
0
-

Zdá se mi to nebo jsi ten projekt pojmenoval "ahojsvěte" a soubor *.obj je "ahojsvet.obj"?
V nazvech souboru nepouzivat diakritiku (to same i o nazvech projektu (samozrejme)). Zkus to vytvorit znovu jako "AhojSvete" a rekni, jestli ti tohle pomohlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 3. 2010   #5
-
0
-

Názov programu je "ahojsvet" to viem veľmi dobre že c++ si na interpukciu potrpí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.31.–
LJ10240
Stálý člen
15. 3. 2010   #6
-
0
-

v tom pripade sem dej kod... mozna bys taky mohl zkusit ctrl+alt+f7 (rebuilt solution) (nejsem si jisty zkratkou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 3. 2010   #7
-
0
-

Ještě by mohl být problém v umístění projektu. Pokud máš WV nebo W7, tak takové složky jako Program files apod. jsou "uzamčené pro zápis". Pokud je to tvůj případ, tak vytvářej projekt v nějakém svém adresáři (\Users\ apod.).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
16. 3. 2010   #8
-
0
-

Za prve: Ved prave, dam Build/REbuild solution a vypíše tú chybu...

Za druhe:V program Files neni VC++ ani nainštalované a projekty (akurát tento) sa ukladajú do C:\...\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\ahojsvet\ahojsvet.sln

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.80.–
LJ10240
Stálý člen
16. 3. 2010   #9
-
0
-

Pokud sem nedas kod, tak ti asi nemame jak pomoct....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
16. 3. 2010   #10
-
0
-

UVEDIEM LEN PRÍKLAD NA KTOROM SOM TO TESTOVAL

1./ Takže, dám FILE -> NEW -> PROJECT -> CONSOLE APPLICATION -> potom EMPTY PROJECT ->názov: ahojsvet
2./Pridám do solution source code a píšem



//Priklad ahoj svet

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
cout<<"Ahoj svet";
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.16.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 3. 2010   #11
-
0
-

Tak v kódu problém nebyl, to by to ani nepřeložil. Linker ti hlásí chybu, takže LJ1024 určitě myslel, aby sem dal celý projekt, aby bylo vidět, jak to máš nastavené. Ale než to uděláš, tak se podívej, jestli se ten soubor (ahojsvet.obj) vytváří, případně zkus projekt vytvořit na jiném umístění (třeba na flash disku).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
17. 3. 2010   #12
-
0
-

liborb napsal:
Tak v kódu problém nebyl, to by to ani nepřeložil. Linker ti hlásí chybu, takže LJ1024 určitě myslel, aby sem dal celý projekt, aby bylo vidět, jak to máš nastavené. Ale než to uděláš, tak se podívej, jestli se ten soubor (ahojsvet.obj) vytváří, případně zkus projekt vytvořit na jiném umístění (třeba na flash disku).



To máš recht, súbor ahojsvet.obj sa nevytvorí, a pokus o uloženie projektu niekam inam je naprosto k ničomu. Pokiaľ niekto vie ako má ten vc++ vytvoriť "object file" nech napíše.
Vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.47.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 3. 2010   #13
-
0
-

Jsou věci, které IDE dělá za tebe, a to je jedna z nich. Můžeš udělat ještě jeden pokus - prohledej všechny disky a zkus najít soubor ahojsvet.obj (a samozřejmě umístit sem celý zazipovaný projekt). Dále můžeš zkusit VS přeinstalovat. A vůbec ... co máš za Windows? A když píšeš, že ti donedávna fungoval, co se změnilo od té chvíle, kdy to naposledy fungovalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
17. 3. 2010   #14
-
0
-

WINDOWS XP

VS SOM UŽ 3 KRÁT PREINŠTALOVAL

a obj nenašlo žiadne, proste to nevytvorí

pokiaľ viem iba som prenastavil debugger, ale onedlho som resetol nastavenia a bolo všetko original a nič...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.47.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 3. 2010   #15
-
0
-

Možná někoho ještě něco napadne, ale podle mě je to problém nastavení (cest) pro překladač a/nebo linker. Podívej se do nastavení projektu, co tam kde je (a třeba to sem dej). A vyzkoušej (pokud už si to nedělal) uložení a překlad na nějaké krátké cestě bez mezer (možná ještě lépe na nesystémovém disku), tj. něco jako D:\pokus\ .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Grungy0
Super člen
17. 3. 2010   #16
-
0
-

Možno blbá otázka ale vytvoril si si na to nový projekt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
21. 3. 2010   #17
-
0
-

No vyriešil som celý problém tak že som preinštaloval windows a bolo po probléme...
Visual studio klape ako hodinky :smile18:
Každopádne díky za snahu mi pomôcť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý